Vives es troba amb l’arquebisbe Néstor Sirotenko, del Patriarcat de Moscou, a Sant Julià

La comunitat ortodoxa resident a Andorra va celebrar una Divina Litúrgia a l’església catòlica de Sant Julià de Lòria

El Copríncep, Joan Enric Vives, i l’Arquebisbe ortodox Néstor Sirotenko a l'església de Sant Julià
El Copríncep, Joan Enric Vives, i l’Arquebisbe ortodox Néstor Sirotenko a l'església de Sant Julià

El Copríncep, Joan Enric Vives, s’ha trobat amb l’Arquebisbe ortodox Néstor Sirotenko, Bisbe de Madrid i Lisboa, del Patriarcat de Moscou. L’encontre es va celebrar a la Rectoria de la parròquia de Sant Julià de Lòria, on després, Sirotenko, ha presidit la celebració de la Divina Litúrgia a l’església.

La comunitat ortodoxa resident a Andorra, celebra mensualment la Divina Litúrgia a l’església catòlica de Sant Julià, que sempre presta les seves instal·lacions perquè ho puguin fer. Vives ha aprofitat també per saludar alguns dels residents russos que han acudit a la cerimònia.

Sirotenko ha passat gran part de la seva vida a París, com a rector de diverses parròquies de la capital francesa. El Sant Sínode de l’Església Ortodoxa Russa el va nomenar, el 24 de desembre, Bisbe de Corsun. Trasllada la seva residència a Espanya arran de ser nomenat Bisbe de Madrid i Lisboa, el 28 de desembre de 2018, amb encàrrec de les parròquies de tot el país i de Portugal. Finalment, el dia 2 de gener de 2019, el Patriarca de Moscou Ciril va presidir la consagració de l’arquebisbe.

Comentaris (1)

Trending