El viatge ‘infernal’ des de Barcelona que la companyia de bus no sap veure

La familiar d’una passatgera del DirectBus de dimecres al vespre descriu l’assetjament que hauria sofert per part d’un altre passatger “drogat i begut” mentre que l’empresa de transport nega que ningú presentés cap queixa

Un dels autocars del DirectBus.
Un dels autocars del DirectBus. ARXIU

“Van pujar a l’autobús dues persones (per dir-ho d’alguna manera) que ja estaven malament abans de pujar al bus. Un d’ells va anar al fons de l’autobús a dormir la mona. L’altre, per desgràcia, va seure al costat de la meva tieta. Van ser tres hores d’incomoditat, por, impotència i malestar per segurament tots els passatgers, però més per ella. L’home es va beure una ampolla de whisky durant el trajecte i quan li picava, o com deia ell, perdia la ‘xispa’ anava a la part posterior a posar-se, no sabem de què exactament, però res legal.”

Aquest és el fragment d’un text que una jove andorrana ha penjat a les xarxes socials per explicar l’experiència d’una familiar seva, una tieta de 64 anys, que després d’un llarg viatge, dimecres passat va pujar al DirectBus de Nadal-Julià que l’havia de dur de Sants, a Barcelona, fins a l’estació d’autobusos d’Andorra la Vella. La jove relata un viatge horrorós per a la seva familiar en uns temps on cal respectar una distància que almenys un dels dos ‘energúmens’, com els qualifica, no respectava, a banda de deixar anar improperis i comentaris fora de to i de lloc.

La noia denuncia la poca empatia de la resta de passatgers, vuit o nou, que segons ella es van fer l’orni i lamenta l’actuació tant del conductor com de la companyia. El xofer hauria aturat el vehicle mitja hora abans d’arribar a lloc, sempre segons el relat de la noia a través de les xarxes socials, per recriminar l’actitud dels dos homes i demanar-los que fessin el favor de comportar-se, perquè a banda de molestar i assetjar altres passatgers, li estaven embrutant el vehicle. El xofer, segons el mateix relat, hauria lamentat que se li haguessin venut els tiquets a la sortida.

Des de Nadal-Julià asseguren no estar al corrent de la situació, i consideren que tot plegat “és molt estrany” alhora que argumenten que “si la persona no es queixa, el conductor és difícil que ho detecti ja que està conduint”

La situació s’hauria acabat quan en voler accedir al Principat, els policies de fronteres van pujar al vehicle i van demanar la documentació pertinent. Els dos homes que haurien estat increpant, un més que l’altre, durant tot el trajecte, no la durien i haurien estat convidats pels agents a baixar del vehicle i fer-los girar cua. L’actuació policial és l’únic que celebra la noia denunciant, que no consta que hagi fet cap actuació ni davant la policia ni a l’administració en relació a la companyia de transport de viatgers.

Fonts de Nadal-Julià asseguren no estar al corrent de la situació. Consideren que tot plegat “és molt estrany” i argumenten que “si la persona no es queixa, el conductor és difícil que ho detecti ja que està conduint”. Segons les fonts consultades, “quan passen coses d’aquestes els conductors tenen l’ordre de trucar a la policia”. Des de Nadal-Julià s’assegura que no han tingut cap queixa a les oficines i es recorda que tots els bitllets van associats a un número de DNI o de passaport. “Després, si l’usuari no porta la documentació la responsabilitat és seva”.

En aquest sentit, les fonts consultades asseguren que totes les persones que viatgen estan degudament identificades i, per tant, es pot actuar contra elles. “Hi ha mitjans per fer-ho”, han assegurat. El conductor, si hagués vist quelcom anòmal a l’accés al vehicle, hauria pogut impedir l’entrada al bus aplicant el dret d’admissió. Alhora, si qualsevol altre passatger “avisa o denuncia a la policia en lloc de fer-ho en un post de Facebook” s’hauria pogut actuar, segons les fonts consultades.

Comentaris (4)

Trending