El vent fa alguns estralls en diversos punts del Principat

La tempesta d’aire ha tombat arbres i altres elements del mobiliari urbà sense causar danys personals però sí una ràfaga de fins a 176 quilòmetres per hora al port d'Envalira

Un arbre caigut a la carretera secundària entre els Plans i Ransol, a Canillo.
Un arbre caigut a la carretera secundària entre els Plans i Ransol, a Canillo.

La forta ventada que des d’ahir a la tarda ha caigut en diversos punts del Principat ha causat problemes en alguns indrets. Principalment, arbres i altres arbustos han caigut en alguns indrets de la xarxa viària, especialment en carreteres secundàries, obligant els bombers a fer algunes sortides per retirar aquells elements que impedien la normal circulació o que feien perillar la possibilitat de danys majors. Les ràfegues han estat excepcionalment potents, com les registrades prop del Pas de la Casa i Soldeu, de més de 176 quilòmetres per hora.​

La tempesta Bàrbara, que ha provocat considerables problemes a àmplies zones d’Espanya i França també s’ha deixat sentir a Andorra. Més pel vent que no pas per la pluja, fins ara, no especialment intensa. Els principals inconvenients han estat la caiguda de vegetació a algunes zones delicades, com carretes, així com algunes afectacions en elements del mobiliari urbà.

Encara que la tempesta d’aire ha estat força generalitzada, en alguns racons s’ha deixat sentir més que en d’altres. Més enllà de la caiguda d’alguns arbres o alguns elements del mobiliari urbà o parament d’algun privat, sortosament no s’han hagut de lamentar altres danys.

Una bona mostra de la potència de la ventada és la dada que ha donat a conèixer Météo Pyrénées. Prop del Pas de la Casa s’ha registrat una ràfega especialment forta, gairebé de rècord: 176,4 quilòmetres per hora. Un altra, de 176,8, ha estat detectada a la Tossa d'Espiolets, prop de Soldeu.

De cara a les properes hores, el servei meteorològic d’Andorra informa que la borrasca s’ha desplaçat cap al nord i que, durant el matí, encara hi haurà precipitacions, tot i que a la tarda s’obriran clarianes. Pel que fa al vent, en baixarà la intensititat.

Comentaris

Trending