Suplanten la identitat de Marquina a les xarxes socials

Aquesta tarda, el nou ministre de Finances i Portaveu del Govern avisava que s’havia obert un compte en el seu nom i fent-se passar per ell

Comentaris

El perfil fals de Marquina a Twitter
El perfil fals de Marquina a Twitter

La suplantació d’identitat els darrers mesos ha estat força present a les xarxes socials. A Andorra, temps enrere, es va crear un perfil fals del cap de Govern, així com de diversos càrrecs comunals. En aquesta ocasió, ha estat el nou ministre de Finances i Portaveu, César Marquina, qui ha denunciat que havien creat un perfil a les xarxes socials en el seu nom.

Mitjançant el seu compte personal a Twitter, el real, Marquina ha avisat que havia detectat un perfil fals que suplantava la seva identitat a la xarxa social. Amb la recent jura del seu càrrec i tenint en compte que començarà a tenir més presència pública que fins ara, el nou perfil començava a guanyar seguidors. De fet, també estava seguint a persones. El ministre ha demanat que no se’n faci cas d’aquest usuari que agafa el seu nom i, a més, la seva foto, fent-se passar per ell.

Els darrers mesos el degoteig de segrest de comptes, així com d’usurpació d’identitat a les xarxes socials ha estat constant. La Policia, fa unes setmanes, recordava que, en veure’s afectat per alguna d’aquestes modalitats, calia adreçar-se al cos per interposar una denúncia. Així mateix, que els perfils propis siguin privats perquè només hi tinguin accés les persones conegudes. En el cas dels personatges públics, com és Marquina, aquesta mesura és més complicada d’aplicar.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending