Stop Violències porta al Consell d’Europa la persecució a la seva presidenta

Vanessa Mendoza Cortés exposa el seu cas davant la comissió d’Igualtat i No-Discriminació de l’ens europeu juntament amb activistes defensores de l’avortament d’Amsterdam i Varsòvia

La presidenta d'Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, durant la compareixença del 8-M.
La presidenta d'Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, durant la compareixença del 8-M. Toni Solanelles

La presidenta d’Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, i l’advocada que l’assessora en l’acció internacional, Clara Serra, han participat aquesta tarda a la comissió d’Igualtat i No-Discriminació del Consell d’Europa per exposar la situació que viu Mendoza arran de la causa judicial que té oberta al Principat. És un pas més per a la internacionalització de la persecució que Stop Violència i la seva líder asseguren patir al Principat.

La comissió en qüestió està elaborant tot un conjunt d’informes en relació amb les violències, en general, que pateixen les dones. Mendoza Cortés ha participat juntament amb dues activistes més, la metgessa holandesa Rebecca Gomperts i la polonesa Marta Lempart, en una de les reunions celebrades per l’esmentada comissió -en format telemàtic- i que en el cas concret versava sobre l’assetjament que pateixen homes i dones que defensen el dret a l’avortament.

Dos parlamentaris andorrans també han seguit la compareixença i han mostrat el seu punt de vista; han representat el Principat la liberal Eva López i el socialdemòcrata Pere López

La presidenta d’Stop Violències ha mantingut davant la comissió el mateix relat que ha defensat sempre, tant en relació amb allò que considera que no s’està fent bé al Principat com, també, en relació a la persecució que considera que està vivint essencialment d’ençà de la seva compareixença davant la Cedaw. Vanessa Mendoza ha declinat fer qualsevol referència a la seva compareixença en entendre que l’acte era intern per a la comissió i com a treball preliminar.

El que sí que és cert és que la comissió elaborarà un informe, com s’ha dit, que posteriorment haurà de ser sotmès a l’assemblea parlamentària. Justament, dos parlamentaris andorrans, també han seguit la compareixença. Han representat el Principat la liberal Eva López i el socialdemòcrata Pere López. La consellera de Liberals ha negat les acusacions fetes per Vanessa Mendoza i hauria lamentat que algun cas puntual d’eventual mala praxi es vulgui generalitzar amb un ànim de polèmica i protagonisme.

De la seva banda, Pere López, més enllà del contingut de la trobada, que haurà de quedar reflectit en l’informe que està elaborant la comissió d’Igualtat i No-Discriminació, ha lamentat que el Principat “quedi alineat amb països ultraconservadors” com ho és Polònia per la decisió del Govern de portar a la fiscalia una activista social. El conseller socialdemòcrata considera que Andorra està quedant molt malparada en els fòrums internacionals per aquest cas. I més encara quan s’intenta defensar amb ungles i dents l’actuació de l’administració tot acusant sense embuts, en aquest cas, a Stop Violències.

Comentaris (3)

Trending