Una setmana de convivència per als nens amb Creu Roja

Durant set dies, un grup ha estat de colònies, fent excursions, jocs i participant conjuntament en les tasques de la borda on han estat

El grup de nens que ha participat a les colònies de Creu Roja
El grup de nens que ha participat a les colònies de Creu Roja

El pròxim diumenge acaben les colònies “Joves, Natura i Valors”, organitzades per Creu Roja i Aina. Durant aquests set dies, un grup de nens haurà pogut conviure, jugar, fer excursions i moltes altres activitats, a més de participar en accions quotidianes, com ajudar a fer el menjar. “Ha sigut una activitat molt enriquidora”, explica mossèn Ramon Rossell, rector de Canillo.

Ell ha sigut qui ha facilitat a les associacions una borda pròxima a l’antic santuari de Meritxell perquè els nens puguin aplegar-se i tenir un espai on conviure, dormir, menjar i fer les seves activitats. A més, també els hi ha facilitat el material que requerien per poder tenir una setmana completa. “Volíem fer aquestes colònies abans que comencessin l’escola i abans de Meritxell, ja que són nens amb dificultat de concentració”, indica el mossèn.

Durant aquests primers dies, els nens han pogut fer una excursió al llac de Cabana Sorda, han estat a la granja i a l’hort d’Aina i han fet tallers amb psicòlegs. El mossèn, a més, explica que ha acudit els vespres per poder estar amb els nois i les noies a la borda, “els he fet una llegenda i hem fet també un cant”. El grup ha estat cuidat per monitors i monitores de Creu Roja i Aina, “els admiro moltíssim, estan molt preparats i tenen molta paciència”.

Tot i que la pluja ha dificultat una mica certes excursions, el que roman després de tot és que els nens han pogut estar junts i passar una setmana divertida. “El més important és conviure, passar una setmana junts, participant de la casa, de la cuina, fent jocs, ha sigut una activitat realment terapèutica”.

Etiquetes

Comentaris

Trending