Sergio Gracia dona a Assandca els 9.150 euros recaptats de la participació a la Marathon des Sables

Va ser 141è en la prova, que recorre 251 km pel desert del Marroc en una edició molt dura i amb un 50% dels competidors que es van retirar

Gracia fa el lliurament simbòlic del xec al president d'Assandca, Josep Saravia.
Gracia fa el lliurament simbòlic del xec al president d'Assandca, Josep Saravia. ASSANDCA

El corredor andorrà Sergio Gracia ha fet donació a Assandca d'un xec per valor de 9.150 euros, quantitat recaptada gràcies a la seva participació a la Marathon des Sables. Gracia va ser 141è en la prova, que recorre 251 km pel desert del Marroc. Va acabar molt satisfet perquè aspirava a quedar entre els 300 primers i va superar amb escreix les expectatives, però sobretot perquè va aconseguir recaptar molts diners que serviran per a la lluita contra el càncer.

Sergio Gracia ha explicat que ha rebut aportacions de "31 empreses i particulars", la majoria d'Andorra. "He anat explicant el projecte i tothom a qui deia que era per als malats de càncer s'oferia a fer donatius en la mesura de les seves possibilitats". L'ultrafondista, que a la cursa va fer un temps de 46h28'38", explica que "bevia de 12 a 14 litres d'aigua cada dia" i que "ha estat l'edició més dura de la història d'aquesta cursa, ja que és l'única que s'ha fet a l'octubre, quan les 34 anteriors s'han fet a l'abril, que és època fresca al desert". Una dada que corrobora aquesta afirmació: "Normalment es retira de 5% de gent i aquest any se n'ha retirat un 50%".

Molts participants a aquesta duríssima prova ho fan per aconseguir fons per a alguna associació, cosa que l'organització de la cursa fomenta. Gracia va aconseguir aquests diners anunciant al mateix web de la Marathon des Sables, a les xarxes i a la premsa, dos números de compte on la gent podia fer les seves aportacions. En l'exposició de motius a l'hora d'escollir aquesta causa, l'esportista argumentava: "Sóc un aventurer, un 'ultrarunner', un amant dels reptes, dels desafiaments contra el teu cos, i vull dedicar aquesta aventura als que lluiten cada dia, als que s'aixequen pensant com vèncer aquesta plaga del segle XXI anomenada càncer!".

Josep Saravia, president d'Assandca, ha donat les gràcies a l'esportista andorrà per la iniciativa: "Estem molt agraïts, i més sabent el coratge que una cursa com aquesta comporta. El Sergio no només s'ha dedicat a recollir diners sinó que ha fet un enorme esforç personal. És doblement d'agrair."

Etiquetes

Comentaris

Trending