Rossell demana més presència femenina al Cos de Bombers durant el jurament de cinc efectius

Dels 142 membres del servei només quatre són dones i el ministre de Justícia i Interior diu que també haurien de decidir-se a formar part de la resta de cossos especials

Comentaris

Els bombers han incoporat aquest dimarts la quarta dona, la Laura.
Els bombers han incoporat aquest dimarts la quarta dona, la Laura. BRU NOYA

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell ha demanat que més dones s'incorporin al Cos de Bombers. Dels 142 efectius només quatre són dones."És evident que encara queda molta per fer per tenir més presència femenina però estic segur que poc a poc hi haurà més dones en aquesta professió i en la resta de cossos especials". Rossell ha fet aquestes declaracions durant l'acte de jurament de cinc nous integrants del servei, una d'elles dona.

Rossell ha manifestat que augmentar la presència de dones "és un tema vocacional". La 35ena promoció ha incorporat cinc bombers però en el futur en caldran més perquè hi haurà jubilacions. "N'hem parlat amb la direcció i és un tema que es tindrà en compte quan es facin els nous concursos. A partir de l'any vinent i del 2024 s'hauran de fer promocions més àmplies". Sobre els 142 efectius ha dit quen "cobreixen perfectament totes les necessitats però és evident que la societat va canviant i hem de pensar en incorporar més efectius". 

El ministre ha subratllat que la tasca del Cos "és de conscienciació i acompanyament a la societat. Una feina que efectuen des de la passió". El ministre ha tingut unes paraules de record per Rafa Soto i Marc Bernat, morts recentment a causa d'un càncer. "La seves figures perduraran per sempre al Cos. Eren dues persones amb una vocació de servei exemplar". Aquesta tardor també va morir Ramiro Mallol, membre de la primera promoció de bombers l'any 1961. "En Ramiro i els seus companys van exercir aquesta professió quan encara no es disposava de les eines que tenim actualment".

 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending