Queixes dels veïns del carrer Prat de Rogetó per l’eliminació de les zones d’aparcament

El comú d'Escaldes-Engordany argumenta que, segons la normativa, amb l’ampliació de la via per circular ambdós sentits no hi ha prou espai per mantenir la zona blava

Una imatge del carrer Prat de Rogetó abans de la modificació
Una imatge del carrer Prat de Rogetó abans de la modificació Google Maps

Alguns dels veïns del carrer Prat de Rogetó, una via sense sortida annexa a la carretera dels Vilars, han manifestat la seva disconformitat davant la substitució de la zona blava per un altre carril de circul·lació. Argumenten que, en un recorregut tan curt i poc transitat, l’opció de tindre aparcament, encara que sigui reduït, és més atractiva que la de comptar amb un doble carril.

Des del comú de la parròquia, s’ha declarat que “la normativa especifica que cada vial de circulació ha de tindre 2,5 metres per banda, és a dir, en aquest cas, 5 metres. Per tant, la presència de zona blava era anòmala i no ajustada a la norma, a més, tenint en compte que existeix un nou nucli d’habitatges amb accés a pàrquings”.

En aquest sentit, les fonts consultades per l’Altaveu creuen que la modificació -i per tant l’incompliment de l’amplada mínima- es deu concretament a la construcció d’aquestes vivendes al principi del carrer, amb l’objectiu de facilitar l’entrada i sortida de vehicles. “A les Teulades es va fer una modificació similar, però van mantenir algunes places per poder aparcar durant un temps reduït. Una opció com aquesta almenys ens donaria marge a l’hora de dinar, perquè no hi ha lloc ni tan sols per aparcar una moto” han afegit.

Comentaris (5)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.