Una quarantena de persones ‘improvisen’ un berenar contra el passi sanitari a la Rotonda

Sant Esteve fa perdre força al moviment Andorra Actua, que per problemes tècnics no ha pogut projectar el documental que preveia

Un moment de l'acte reivindicatiu.
Un moment de l'acte reivindicatiu. Toni Solanelles

L’asseguda i berenar del moviment que s’oposa al passi sanitari i a la retallada de drets que comporta la gestió de la crisi de la Covid ha tingut molta menys requesta del que es podria pressuposar. Tot just una quarantena de persones més d’una hora més tard de l’inici de la convocatòria s’han acabat aplegant a la plaça de la Rotonda. El festiu de Sant Esteve no ha acabat de provar. És la concentració amb menys seguiment de totes les que ha fet fins ara Andorra Actua.

De fet, ha estat més un acte testimonial que res més. Just una dotzena de persones eren al punt indicat a l’hora d’iniciar-se. Poca estona després, i just abans que arribés un furgó policial del grup de suport al manteniment a l’ordre els agents del qual s’han limitat a deixar constància de la seva presència recordant als concentrats que calia que es posessin la mascareta -la instrucció en la majoria de casos ha fet efecte ben pocs minuts- s’han acostat una quantes persones més a la cita.

La manifestació per Carlemany.

Relacionat

Els anti passaport Covid presenten un recurs contra el decret on s’inclou la mesura

Durant la major part de la concentració hi ha hagut una trentena de persones que han passat l’estona firmant contra el decret que imposa el passi sanitari -aquells que no ho havien fet ja- i esperant a veure si era possible veure el documental ‘Moment crucial’, un treball de disset minuts que avala en gran part els arguments del grup denominat al Principat Andorra Actua. La projecció, per problemes tècnics, finalment no s’ha pogut visionar.

Davant d’això, el que s’ha fet ha estat llegir pràcticament de forma íntegra el recurs administratiu firmat per més de 330 persones i que dimecres es va entrar al Govern contra el decret que estableix diverses de les restriccions actualment vigents i que com ha dit una de les organitzadores de l’acte, Marta Brucart, vist la normativa impugnada, “del que ens agrada no podem fer res”. Els impulsors de l’acte han explicat que fins el 5 de gener tenen intenció de seguir recollint signatures.

https://youtu.be/8tuRJbimP10

S’ha cantat en un parell d’ocasions l’himne del moviment -composat per l’esmentada Brucart- i ja en la recta final s’ha convidat els assistents que portaven des d’algun termo amb cafè i alguns altres productes per fer una mica de berenar a escenificar la protesta: ja que no poden accedir als bars -perquè no veuen bé ni la vacuna contra la Covid ni haver-se de fer proves diagnòstiques- s’han fet el seu àpat vespertí de Sant Esteve enmig de la plaça. Alguns, amb taula de càmping inclosa.

Comentaris (11)

Trending