Punxada de la primera formació per a gossos potencialment perillosos

Els centres d’ensinistrament, que han de fer el curs previ al que imparteixen els banders, han tingut consultes, però s’han tirat enrere per l’espera i els preus, els principals problemes que s’havien detectat amb la mesura

Un gos considerat potencialment perillós durant una formació.
Un gos considerat potencialment perillós durant una formació. Arxiu

El passat mes de desembre, el Govern va donar llum verda a l’Ordre ministerial que imposava l’obligatorietat de fer dues formacions, amb els seus conseqüents 110 euros en total per tal de tenir un gos considerat potencialment perillós (PPP). La primera convocatòria és en un mes, aproximadament a finals de febrer, i tot apunta una punxada important pel que fa als assistents. Els centres d’ensinistrament, el primer pas abans del curs impartit pels Banders, no han rebut interessats, i el que han tingut, s’han tirat enrere.

Sembla que es confirmen les preocupacions que es tenien pel que fa a les obligacions per tenir un PPP a Andorra. El preu i el temps d’espera estan sent els principals hàndicaps perquè els futurs propietaris tirin endavant amb el procés. La mesura ja es va prendre per tal que la gent fos més conscient del que suposa tenir un animal a casa, i més amb aquestes característiques. El que sembla que s’està aconseguint és que la gent simplement es decanti per altres races no catalogades com a perilloses, i es deixi d’adoptar aquests cans.

La reacció més habitual, segons els diversos centres, ha estat aquesta. “Els diversos que m’han preguntat han decidit finalment adoptar una altra mena de gos, que no els suposa tant d’esforç”, apunten des de Dog-Cat. També han tingut aquesta resposta a Kissos, “quan veuen tot el que han de fer, ens diuen que escolliran un altre”. Per tant, el que s’està fent és que aquestes races, directament i almenys de moment, no s’adoptin.

COST

L’altre gran problema que estan presentant els interessats és el cost de les formacions. D’una banda, s’han d’abonar 80 euros als centres ensinistradors pel certificat inicial. De l’altra, i posteriorment, 30 euros per la que es du a terme des del departament de Medi Ambient, i que imparteix el cos de Banders. Des d’Amic-Gos fins a quatre de les sis persones que havien sol·licitat la formació s’han tirat enrere perquè no estaven disposats a pagar aquest import. Els altres, pel temps d’espera per poder tenir el gos amb ells. Això ha fet, per una altra banda, que a Kissos es faci una primera formació el pròxim 11 de febrer, però amb una única persona. “He avisat que tenia a algú disposat i que no l’anava a fer esperar, ja té gairebé l’animal i volia fer-ho com més aviat millor”, expliquen des del centre.

Alguns centres ni tan sols han rebut interessats, com és el cas d’ICAP-Teràpies. Aquest dijous, el director del cos de Banders, Ferran Teixidó, també va admetre en una roda de premsa que hi havia poques persones per fer la primera formació que ells impartien. Va apuntar a un màxim de tres, i que no fossin dues. De moment, és aviat per valorar la mesura, com han apuntat des d’alguns centres. Caldrà esperar a pròximes convocatòries per veure l’evolució.

 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending