El psiquiatre Joan Obiols afirma que el Pla de Salut Mental no pot menystenir la multiculturalitat

La 33a jornada de la Societat Andorra de Ciències a Canillo analitza la coexistència de diverses cultures a Andorra

Comentaris

Els ponents a la jornada de la SAC a Canillo.
Els ponents a la jornada de la SAC a Canillo. SAC

El psiquiatre Joan Obiols ha dit aquest dissabte que "davant l’anunci de l’elaboració d’un futur Pla de Salut Mental, em preocupa que la competència cultural del personal i la complexitat de l’atenció psiquiàtrica a aquesta població multicultural no quedin oblidades. Considero que és n dels problemes principals de l’atenció en salut mental i no es pot menystenir". Obiols és un dels ponents de la 33a jornada de la Societat Andorrana de Ciències.

Obiols ha recordat que "durant els anys que vaig dirigir els Serveis de Salut Mental del SAAS, la importància de la multiculturalitat d’Andorra va ser una qüestió central en l’àmbit de l’atenció a la malaltia mental. Actualment, continuo interessat en aquesta qüestió i, en la meva pràctica com a psiquiatre privat, la tinc molt present".

El professor i doctor en Societat de la Informació, Alan Ward s'ha referit a quin és l'espai d’expressió per les cultures minoritàries a Andorra tenint en compte, en paraules d'Angela Merkel que la multiculturalitat ha fracassat. "Per sort, l’experiència del nostre país demostra que, en realitat, amb una mica d’oberta d’esperit i tolerància resulta relativament fàcil trobar una situació de convivència amb un mínim de tensions interculturals i un màxim d’intercanvis positius entre els diferents grups que promou la riquesa del conjunt de la societat".

La jornada té lloc a Canillo però sempre es fa a Prada de Conflent en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE).

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending