Protecció Civil i Mobilitat demanen actuar en previsió de l’episodi de nevades de la propera setmana

A partir d’aquest diumenge, un front atlàntic de caràcter àrtic ha de fer baixar fortament les temperatures i especialment la nit de dilluns a dimarts les precipitacions nivals poden ser abundants i generalitzades

Imatge de la situació que es preveu.
Imatge de la situació que es preveu.

Protecció Civil i Mobilitat, entre altres organismes oficials, estan demanant a la població d’actuar en previsió del canvi meteorològic que hi ha d’haver a partir d’aquest diumenge i que pot allargar-se durant tota la setmana vinent. En previsió de nevades que poden ser generalitzades i abundants, es reclama sobretot preveure amb antel·lació possibles trajectes a fer i, si cal agafar el vehicle, tenir-lo adequat al moment, amb pneumàtics que s’aferrin bé i el dipòsit de carburant, en el cas que sigui el cas, degudament ple.

I és que a partir d’aquest diumenge un front atlàntic de caràcter àrtic ha de fer la seva entrada a tot el Pirineu i això ha de comportar un canvi de temperatures notable, amb una davallada de les mateixes de caràcter important. Aquest diumenge mateix a la tarda hi ha d’haver les primeres precipitacions, encara que han de ser generalment febles. Les més destacades s’esperen a la cara nord del Principat.

temporal diumenge
La massa d'aire fred que ha d'arribar.

La situació de precipitacions nivals s’anirà estenent durant tota la jornada de dilluns i, especialment la nit de dilluns a dimarts, l’episodi pot ser molt generalitzat i notablement abundant. A més, el temporal també anirà en molts moments acompanyat de ràfegues de vent més o menys intenses que poden dificultar més encara els moviments i, alhora, agreujar la sensació de fred.

Una nevada a Andorra la Vella durant l'hivern.

Relacionat

S’acaben les temperatures suaus i torna la neu a Andorra

Cal anar, doncs, degudament equipats, tant si se surt a la carretera amb vehicle com si cal anar al carrer i moure’s a peu. A més a més, els estaments oficials recomanen estar pendent en tot moment, especialment s’hi convé moure’s, de les informacions oficials que es traslladin a través de canals com ara Protecció Civil, Mobilitat o el Servei Meteorològic.

Comentaris (1)

Trending