S’acaben les temperatures suaus i torna la neu a Andorra

A partir del pròxim dilluns a la tarda s’esperen precipitacions generalitzades que es mantindran la resta de la setmana al nord del país

Una nevada a Andorra la Vella durant l'hivern.
Una nevada a Andorra la Vella durant l'hivern. Toni Solanelles

Aquest hivern ha estat força càlid al país, amb unes temperatures molt més suaus del que acostuma i poques precipitacions. Des del departament de Meteorologia ja es va preveure que la temporada començaria calorosa i seca, però que al gener es tornaria a la normalitat. Aquestes prediccions sembla que es poden acabar complint amb una davallada de les temperatures important i amb nevades gairebé generalitzades a partir de dilluns a la tarda.

Les nevades que es preveuen a partir de dilluns tindran un primer tast diumenge a la tarda. El meteoròleg Guillem Martín explica que arribarà una pertorbació atlàntica “que portarà un canvi significatiu en el temps”. Això es traduirà en un augment dels núvols i unes primeres precipitacions al nord del país, que des de dilluns baixaran fins als 1.200 metres. D’aquesta manera, l’hivern deixarà de ser suau i tornarà a tenir unes temperatures molt més habituals per a l’època de l’any.

Aquestes nevades generalitzades s’allargaran, almenys, fins dimarts. A partir de dimecres, i fins diumenge, 22 de gener, es mantindran abundants al nord del país, i amb temperatures força baixes a la resta de cotes. “Podem parlar que és un fet normal, però aquest hivern això encara no ha passat”, apunta Martín. Tenint en compte el marge amb el qual es fan aquestes prediccions, no es pot acabar d’afinar com seran exactament les nevades a partir de dimecres, “però pensem que de forma bastant continuada”.

Pel que fa als gruixos no es pot acabar de concretar, “però seran significatius tenint en compte l’acumulació total”. Al cap i a la fi, serà pràcticament una setmana de nevades significatives, concentrades sobretot al nord del país, però que també baixarà a cotes més baixes, com els 1.200 metres. Per tant, s’entén que es pot esperar una bona capa de neu al país durant els pròxims dies que hauria de posar fi a la sequera que s’ha viscut les últimes setmanes.

Etiquetes

Comentaris

Trending