Protecció Civil activa l’avís taronja per les tempestes

Arribarien aquest dimecres a la tarda i anirien acompanyades de pedra, fortes ràfegues de vent i activitat elèctrica

Avís taronja per tempestes.
Avís taronja per tempestes. SERVEI METEOROLÒGIC NACIONAL

El Servei Meteorològic preveu un episodi de caràcter tempestuós aquesta tarda de dimecres. Per aquest motiu, el departament de Protecció Civil ha activat prealerta per pluja i vent. Així, es preveu que aquesta tarda de dimecres creixin núvols que poden deixar tempestes intenses acompanyades de calamarsa i activitat elèctrica.

El Servei de Meteorologia apunta que la intensitat de la pluja pot ser important, superant els 20 mm en 30 minuts. A més, afegeixen, de cara a la nit l’episodi tempestuós es caracteritzarà pel vent, que bufarà del sud-oest i que pot arribar a ràfegues turbulentes de fins a 60 km/hora als fons de vall.

Com sempre en aquests casos, el departament de Protecció Civil recomana a la població que retiri i asseguri els objectes dels balcons i terrasses que puguin caure, que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals així com abaixar les persianes durant els episodis de vent, que s’evitin activitats a l’exterior en zones de muntanya i, en general, que s’extremi la precaució.

Comentaris (3)

Trending