El president de l’ACU alerta que la pujada de preus comportarà un augment de la pobresa

Lluís Ferreira destaca que els salaris han crescut al voltant del 3% però que el cost de la vida ho ha fet en un 6% i que pot arribar a final d'any al 10%

Comentaris

Lluís Ferreira, president de  l’Associació de Consumidors i Usuaris.
Lluís Ferreira, president de l’Associació de Consumidors i Usuaris. ARXIU

El president de l'Associació de Consumidors i Usuaris d'Andorra (ACU), Lluís Ferreira, adverteix que l'augment dels preus comportarà un augment de la pobresa. Explica que els salaris han crescut entre un 3,3% i un 3,64% però que els preus ho han fet en un 6% i que "quan acabi l'any i segons les previsions estaran en un 10%".

Lluís Ferreira ha subratllat que "el Govern sempre diu que està compromès amb els treballadors però la mesura d'augmentar els salaris ha tingut un cost zero per ells ja que va a càrrec dels empresaris". Pel president de l'ACU, "és un peix que es mossega la cua. Aquelles empreses que han pogut superar la crisi provocada per la pandèmia han de treure l'augment als treballadors d'algun lloc, i aquest és pujant el preu de venda de la mercaderia. La mostra és el sector de l'alimentació".

Segons Ferreira això comportarà, a banda de l'augment de la pobresa, el número de residents que marxin del país. Una possible solució seria rebaixar els impostos, però és una opció complicada per un govern que ha invertit molts diners durant la pandèmia. Ha recordat les signatures que van recollir per l'anomenada taxa verda. "No voliem la supressió només volíem el seu ajornament perquè calia saber com evolucionaria l'economia. No ens van fer cas i ara hi ha el resultat".

Comentaris (5)

Trending