La presentació del dossier de candidatura a Reserva de la Biosfera canvia de data i ara serà el 2023

A la pàgina web sortia inicialment la de setembre del 2022 i s'ha modificat just després que el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo reconegués que és un treball complex i que falta la resposta d'alguns comuns

Comentaris

Jordi Gallardo durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
Jordi Gallardo durant la roda de premsa d'aquest dilluns. SFGA/JA VILADOT

La presentació del dossier de candidatura a Reserva de la Biosfera canvia de data i ara serà el 2023. Fins aquest dilluns la presentació s'havia de fer abans del passat 30 de setembre. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha convocat el mitjans de comunicació per dir que es continua treballant en el dossier, que és molt complex i que falten respostes d'alguns comuns.

Gallardo ha volgut sortir al pas de la informació publicada dissabte per l'Altaveu i ha assegurat que el desig és presentar la candidatura, que està "avançada", abans que acabi la legislatura perquè la Unesco l'estudiï durant el 2023 i pugui prendre la seva decisió el març del 2024.  Gallardo ha dit que s'està acabant de confeccionar el dossier, que té una certa complexitat. "La part tècnica està tancada i ara estem pendents que els comuns aprovin la part de la zonificacio que se'ls ha proposat".

Una imatge d'una pel projecte d'Andorra Reserva de la Biosfera.

Relacionat

Govern nega ara que volgués presentar la candidatura de la biosfera aquest any

Des de Govern mantenen que mai s'havia afirmat que el dossier es presentaria aquest any i que la data era només una previsió, fet que es contradiu amb diverses notes de premsa i amb la pròpia pàgina web de la candidatura. Allà s'especificava que el setembre del 2022 la Comissió Nacional d’Andorra per la Unesco (CNAU), juntament amb el ministeri d’Exteriors del Govern, presenten la candidatura a la Unesco, que emetrà una resolució en un termini aproximat de sis mesos. Des d'avui, la pàgina web mostra la nova data.

WhatsApp Image 2022 10 17 at 17.37.54
La pàgina web de la candidatura amb les dues dates. A l'esquerra setembre 2022 i a la dreta setembre 2023

Tot i això, Gallardo no descarta que la candidatura pugui entrar abans que acabi aquest any. Ha explicat que durant la seva estada a París la setmana passada es va reunir amb la directora de la Divisió de Ciències Ecològiques i de la Terra i secretària del Programa de Reserves de la Biosfera de la Unesco, Noéline Raondry Rakotoarisoa, per tractar l'evolució del dossier i dels treballs en curs de la candidatura nacional d'Andorra per esdevenir Reserva de la Biosfera.

Una reunió de Govern amb els comuns per la candidatura de Reserva de la Biosfera.

Relacionat

La candidatura d’Andorra a Reserva de la Biosfera queda ajornada

Durant la trobada, el ministre va exposar a la directora de la Unesco el treball que s'ha dut a terme des del Govern, amb col·laboració amb els comuns, així com la participació ciutadana de diferents col·lectius econòmics, socials, culturals i de  protecció del territori del país, una participació, ha dit el ministre, essencial en aquest projecte. En les seves declaracions, Gallardo ha afegit les expectatives que la Unesco ha posat sobre aquest projecte, en tractar-se de la primera candidatura d'un país com  a Reserva de la Biosfera. Per aquest motiu, el ministre ha reforçat la voluntat que té el Govern de presentar una candidatura amb els màxims consensos possibles que serveixi com a exemple per a altres futures candidatures nacionals.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending