La candidatura d’Andorra a Reserva de la Biosfera queda ajornada

El termini de presentació per a la propera edició es va tancar el passat 30 de setembre i el Principat no hi ha optat

Comentaris

Una reunió de Govern amb els comuns per la candidatura de Reserva de la Biosfera.
Una reunió de Govern amb els comuns per la candidatura de Reserva de la Biosfera. SFGA

La candidatura d'Andorra a Reserva de la Biosfera haurà d'esperar. El termini de presentació de candidatures per a la pròxima edició es va tancar el passar 30 de setembre i el Principat no hi ha optat. Una reserva de la biosfera és una zona que s’ha marcat com a objectiu conciliar la biodiversitat, el desenvolupament socioeconòmic i els valors culturals mitjançant l’adopció dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Andorra podria esdevenir el primer país íntegrament reconegut com a Reserva de la Biosfera de la Unesco. Els principals objectius de la candidatura són: formar part d’una Xarxa Internacional de Reserves de la Biosfera, la finalitat de la qual és conservar l’ecosistema global; disposar d’una ordenació i plantejament territorial eficaços de la reserva, perquè respongui a les funcions que ha d’exercir, i promoure la conservació in situ d’espècies i ecosistemes.

Durant aquest any s'han fet diverses reunions per donar a conèixer el projecte, destacant el fet de tenir un patrimoni natural i cultural representatiu, poc pertorbat i d’alt valor, que prop del 15% del país siguin espais naturals protegits, que el país té un ordenament jurídic alineat amb els seus objectius estratègics, i que hi ha una sensibilitat i demanda social per preservar els valors patrimonials del país i garantir una herència territorial de qualitat per a les properes generacions.

La Unesco farà saber la decisió el mes de març del 2023 i s'obrirà un nou període de candidatures. Aquesta setmana, diverses entitats del país han estat informades de la decisió de Govern de no optar-hi l'any vinent.

 

Etiquetes

Jordi Gallardo durant la roda de premsa d'aquest dilluns.

Relacionat

La presentació del dossier de candidatura a Reserva de la Biosfera canvia de data i ara serà el 2023

Comentaris (12)

Trending