La policia inicia una nova campanya contra el consum d’alcohol i drogues al volant

La iniciativa s’emmarca en l’objectiu del Cos de reduir la sinistralitat a les carreteres i tindrà lloc entre el pròxim diumenge i el 6 de novembre.

Un cotxe de policia durant la campanya.
Un cotxe de policia durant la campanya. Policia

La Policia engega una nova campanya preventiva centrada en la disminució dels accidents provocats pel consum d’alcohol i drogues. La iniciativa s’emmarca en l’objectiu del Cos de reduir la sinistralitat a les carreteres i tindrà lloc entre les 7 h del pròxim diumenge i les 19 h del diumenge 6 de novembre.

Es realitzaran controls específics en diversos punts del país al llarg del dia i la nit per tal de continuar conscienciant els conductors de tota mena de vehicles del risc que comportaconduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues, tant per ells com per a la resta d’usuarisde la xarxa viària. La campanya vol ser un element preventiu i dissuasiu perquè s’evitin conductes que poden suposar un perill.

La Policia recorda que el Codi de la Circulació preveu sancions a partir de 0 grams d’alcohol per litre de sang per a conductors professionals i entre 0,50 i 0,80 grams per litre de sang per a la resta. Per via administrativa també es pot suspendre el permís de conduir per un màxim de dos mesos i imposar una multa de 400 euros. Les persones que condueixin sota els efectes de les drogues es poden enfrontar a una suspensió administrativa del permís de conduir d’un màxim de sis mesos i a una multa de 600 euros. Superar aquests límits d’alcohol en sang suposarà la detenció. El Cos de Policia també arrestarà tots els conductors que no vulguin sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia i tots aquells que, sota els efectes d’estupefaents, creïn un perill per a la circulació.

Les conseqüències jurídiques d’aquestes infraccions per la via penal poden suposar una pena de presó de fins a dos anys, privació del permís de conduir fins a quatre anys i, fins itot, la inhabilitació també fins a quatre anys per als conductors professionals. Per als conductors no professionals, la pena de presó podria arribar a l’any amb la retirada del carnet de conduir fins a tres anys. Refusar sotmetre’s al control d’alcoholèmia podria significar la privació del permís fins a tres anys, quatre si el conductor és professional.

La Policia també insisteix que bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) també estan sotmesos als controls. En aquests casos, els conductors que circulin amb una taxa d’alcohol en sang superior a 0,50 o sota els efectes dels estupefaents poden ser sancionats amb multes de 400 i 600 euros respectivament.

Comentaris (2)

Trending