La policia destrueix munició antiga i bengales requisades o abandonades

Es tracta d'una pràctica que els agents del Tedax efectuen periòdicament per seguretat i sempre en una zona allunyada i sense riscos

Comentaris

Un policia amb una bengala.
Un policia amb una bengala. POLICIA D'ANDORRA

 

La policia ha destruït aquest divendres munició antiga i bengales requisades o abandonades. Es tracta d'una pràctica que els agents del Tedax efectuen periòdicament per seguretat i sempre en una zona allunyada i sense riscos.

Els especialistes en desactivació actuen sempre per requeriment, quan els avisen de la troballa d'algun artefacte o l'aparició d'alguna maleta o bossa sospitosa que cal comprovar i actuen en el mateix lloc. Quan es tracta de munició o bengales es destrueixen en un lloc aïllat. En alguna ocasió, han destruït coets anticalamarsa. Són uns artefactes que utilitzaven alguns pagesos per desfer els teòrics núvols amenaçadors i evitar tempestes de pedra.

Per destruir-los, traslladen els explosius enmig de fortes mesures de seguretat fins a un lloc allunyat on els fan esclatar o, depenent del material, el cremen. A vegades, però, no cal arribar a aquest extrem si l'artefacte no té càrrega i no suposa un perill. Si és així, se  l'emporten a l'aula de formació perquè serveix per aprendre. 

Fed5GtWXkAAbNt0
Agents preparen el material per destruir municions. // POLICIA D'ANDORA

 

Etiquetes

Comentaris

Trending