Policia alerta que continua el segrest de comptes i usurpació d’identitat a xarxes socials

Les darreres setmanes s’han tramitat diverses denúncies de persones afectades i l’estafa s’ha fet mitjançant missatge amb un enllaç

Comentaris

Un usuari consulta Instagram al seu mòbil.
Un usuari consulta Instagram al seu mòbil.

La Policia ha alertat que el degoteig de segrest de comptes d’Instagram, que va tenir una primera incidència important a l’estiu, continua actualment. Les darreres setmanes s’han tramitat diverses denúncies de persones afectades. És per això que es recorda que la modalitat que fan servir és un missatge enviat d’un contacte conegut sol·licitant ajuda, d’una suposada empresa de criptomoneda o bé d’un influencer. En el missatge es demana clicar o compartir un enllaç o un codi.

La Policia insisteix que aquesta mena d’enllaços i codis no s’han de compartir de cap manera perquè, en el moment de fer-ho s’està donant accés a tota la informació del compte. Tampoc s’ha de compartir cap dada personal. Així mateix, una altra modalitat que s’està fent servir per segrestar els comptes és la dels falsos concursos. En aquest cas, la víctima rep un missatge amb una endevinalla on es promet un premi de 1.000 euros al guanyador.

En cas de conèixer la persona que suposadament ha enviat el missatge, cal posar-se en contacte amb ella des d’un altre canal i avisar-la. En cas de no saber qui és, s’ha de bloquejar el contacte i eliminar el missatge. La Policia recomana canviar la contrasenya, fer servir una de segura i activar el doble factor d’autenticació en totes les xarxes socials.

La usurpació d’identitat a Instagram és una altra estafa freqüent. Els ciberdelinqüents creen un perfil fals modificant només un petit detall d’un compte real, amb un guionet o una lletra, i copien totes les fotografies del perfil original perquè sembli real. A partir d’aquí, envien una sol·licitud de contacte com si fos un compte nou i en al biografia afegeixen un enllaç a una pàgina de contingut sexual. L’objectiu és que altres persones entrin en aquestes pàgines i paguin per veure suposades fotografies íntimes de la persona propietària del perfil. Posteriorment, s’adonen que no existeixen.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending