Perplexitat en veure ‘passejar’ dos obrers en un teulat sense elements de seguretat

(AMB VÍDEOS) Ciutadans denuncien el perill que suposa per als propis treballadors, però eventualment per altres ocupants de la via pública si mai passés res, el comportament dels dos operaris en uns treballs en un edifici de Prat de la Creu

Els dos operaris al teulat.
Els dos operaris al teulat.

No se’n sabien avenir. Dos obrers, aparentment sense cap tipus d’element de seguretat, ‘passejant’ sense manies en el teulat on estaven fent petits treballs d’obra o manteniment. Ciutadans que estaven aquest matí al xamfrà entre el carrer Doctor Vilanova i el carrer Prat de la Creu han vist amb perplexitat com els dos homes es movien tranquil·lament sense subjeccions per un terrat pendent, amb el perill que podia comportar.

Els informants han assegurat que s’ha advertit les autoritats competents, ja no perquè sigui sancionat qui escaigui, sinó perquè s’adoptin mesures preventives per garantir que situacions com aquestes no tornin a passar pel perill que comporten. “Certament, fa calor, i portar casc segur que és un maldecap, però pitjor és caure i no tenir cap mena de protecció”, ja que el que sí que quedava clar que cap dels dos operaris no duia elements de seguretat, subjeccions, arnesos o similars que en cas d’una relliscada, que no seria la primera vegada que passa, es pogués parar mínimament almenys el cop.

Les fonts consultades han indicat que és evident que les empreses han de facilitar les eines necessàries per complir amb les normatives d’higiene i seguretat en el treball. Però que els treballadors també tenen la seva responsabilitat, si disposen dels mecanismes, en usar-los. I usar-los correctament. I més quan treballaven en un edifici de molts metres d’alçada en un carrer tan transitat com el Prat de la Creu, que en cas de caiguda al buit podia suposar un risc molt evident no només per als dos operaris, que és clar, sinó també per a d’altres usuaris de la via pública.

 

Comentaris (8)

Trending