El pacte de socis per Grifols arriba amb un recurs al Tribunal Superior

Es demana la nul·litat perquè, segons Dolsa “hi ha diverses lleis contradictòries amb allò que es va firmar”

Comentaris

Una simulació del que hauria de ser el centre de recerca de Grifols.
Una simulació del que hauria de ser el centre de recerca de Grifols. ARXIU

El conseller d'X Ordino, Enric Dolsa ha anunciat aquest dijous que han presentat un recurs administratiu al Tribunal Superior pel pacte de socis per la instal·lació del laboratori Grifols a Ordino. Dolsa argumenta que és nul perquè, segons Dolsa "hi ha diverses lleis contradictòries amb allò que es va firmar".

Dolsa ha dit que, segons els advocats, la sentència trigarà uns dos mesos. Si és negativa aniran al Tribunal Constitucional i després a Estrasburg. El conseller ha demanat un cara a cara amb l'exministre de Salut, Joan Martínez Benazet "per contradir tot el que ha dit sobre el laboratori, però ell no s'atreveix". Dolsa ha demanat que es faci el debat a RTVA i ha argumentat en relació al pacte de socis que demana que s'ha d'analitzar el no respecte a la llei de la LOGTU i el Codi de l'Administració i també l'adequació d'aquestes en funció del contingut de l'acord signat.

També considera que no s'ha respectat el principi de legalitat i d'imperi de la Llei ni tampoc la llei per l'ús de la llengua oficial de les institucions pel que fa a l'apartat acord estrictament confidencial i privat, ja que una part del mateix està redactada en anglès i no compta amb la traducció al català. El recurs té el suport de Movem Ordino: "Totalment d'acord amb totes les accions que estan prenent i ara hem de tornar a fer proximitat entre els dos partits per anar a la una", ha afirmat la consellera comunal Bàrbara Pàmies.

El passat mes de novembre, la secció administrativa del Tribunal de Batlles va ebutjar l'anul·lació del pacte de socis entre Govern i Grifols per construir el laboratori de la multinacional a Ordino. La Batllia també va rebutjat  l'incident de nul·litat que havia presentat l'aleshores consellera general no adscrita, Carine Montaner contra l'aute que acceptava que Grifols fos part de la causa judicial. 

El cònsol major, Josep Àngel Mortés creu que el tema Grifols està bastant treballat i ha subratllat que "està en el seu dret d'anar a la Justícia". Mortés també ha avançat que han acabat les obres del pont per poder accedir al terreny on s'ubicarà el futur centre de recerca de Grifols.

 

Comentaris (5)

Trending