Les ONGs d’Andorra obren una campanya per ajudar als afectats per les explosions a Beirut

Els donatius es poden fer als comptes oberts a totes les entitats bancàries del país o bé trucant al telèfon 141

El cartell de la campanya.
El cartell de la campanya. Plataforma d'ONG

La plataforma d’ONG d’Andorra ha iniciar una campanya per ajudar els afectats per les explosions a Beirut (Líban) el passat 4 d’agost, que han provocat, de moment, 200 morts i més de 5.000 ferits. A més, s’estima que unes 300.000 persones han perdut casa seva. D’aquests, aproximadament 80.000 són menors. És per aquest motiu que des de les associacions fan una crida a la ciutadania a fer un donatiu per pal·liar “els devastadors efectes que està patint la població”. 

Els donatius es poden fer als comptes oberts a totes les entitats bancàries del país o bé trucant al telèfon 141, que permet fer un donatiu amb la trucada. El cost és de 2 euros més IGI. Moltes altres instal·lacions de la ciutat han patit danys, incloent els tres hospitals principals a Beirut. Ja desbordats per la situació de la Covid-19, els hospitals de Beirut estan arribant a la seva màxima capacitat i estan avisant de falta d’equips per atendre els ferits i cuidar els pacients en estat crític.

Alguns ferits són traslladats a hospitals d’altres parts del país. També s’han vist afectats magatzems de subministraments sanitaris, centres d’atenció primària, centres d’atenció maternal, d’immunització i de primera infància que donaven serveis a gairebé 120.000 persones. Pel que fa a les instal·lacions educatives, per ara, se sap que 34 escoles tenen desperfectes deguts a l’explosió i no poden ser operatives.

Les entitats andorranes destaquen que les ONG que ja estan treballant sobre el terreny estan donant resposta a algunes necessitats com la distribució d’aigua potable; suport psicosocial als infants per superar el trauma i el dol o el subministraments d’aliments, kits d’higiene, matalassos, màscares, guants i altres materials de socors.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending