Onada de solidaritat a la campanya per Turquia que ha promogut un restaurant escaldenc

El material s'enviarà a la representació diplomàtica turca a Barcelona i d'allà es transportarà amb avió aquest divendres

Material per a Turquia i donants a la porta del restaurant.
Material per a Turquia i donants a la porta del restaurant. ALTAVEU

La recollida de roba i productes d'higiene pels damnificats pel terratrèmol de Turquia que ha iniciat un restaurant d'Escaldes-Engordany ha superat totes les previsions. La solidaritat ciutadana s'ha posat de manifest amb els donatius. La campanya s'ha publicitat per mitjà de les xarxes socials i ha tingut una gran repercussió.

La recollida es va iniciar aquest dimecres i dijous a la botiga Punt a Punt de l'avinguda Príncep Benlloch d'Andorra la Vella i al restaurant Delícies Turques a l'avinguda del Fener d'Escaldes-Engordany. El material s'enviarà a la representació diplomàtica turca a Barcelona i d'allà sortirà amb avió aquest divendres cap a Turquia en un vol de la companyia Turkish Airlines . El consolat turc a la Ciutat Comtal es va posar en contacte amb Bulent Karayilan, propietari del restaurant que ràpidament va posar fil a l'agulla. Una de les treballadores del restaurant ha explicat que s'ha recollit molta roba d'abric i que ara el focus està posat en els productes d'higiene per dones i infants  

Per altra banda, Andorra Telecom va activar dimarts un SMS solidari al número 828 per recaptar diners que es destinaran a ajudar els pobles de Turquia i Síria afectats per un terratrèmol de magnitud 7,8 la matinada de diumenge a dilluns. Segons ha informat la companyia, el cost de cada SMS és de dos euros i l’ajuda obtinguda es repartirà entre les tres ONG andorranes que es desplaçaran a la zona, Càritas andorrana, Creu Roja Andorrana i Unicef Andorra.

Precisament, Unicef Andorra en un comunicat demana una assistència humanitària oportuna i flexible per donar suport a les necessitats immediates dels infants i les comunitats afectades pel terratrèmol.A mesura que l'abast dels danys continua emergint, garantir un finançament flexible permet a UNICEF i respondre a les necessitats canviants a mesura que evoluciona la situació.

L'ONG destaca que com sempre, garantir un alliberament ràpid i oportú del finançament permet una acció ràpida i pot salvar vides i donar suport a la resposta inicial. Unicef fa una crida a la comunitat internacional perquè garanteixi que les necessitats dels infants es prioritzin dins de les assignacions inicials de finançament, reconeixent que els infants es troben entre els més vulnerables.

La xifra de morts a Síria i Turquia pels terratrèmols d'aquest dilluns ja s'enfila als més de 19.000 morts i més de 69.000 ferits. Els serveis d'emergència segueixen treballant sense descans, però les esperances de trobar persones amb vida s'esfumen.Tot i això, els equips de rescat de Turquia han trobat aquesta matinada de dijous, sis persones amb vida, entre els quals hi ha tres nens. Els supervivents feia 68 hores que estaven sepultats entre les runes d'un edifici a la ciutat de Kirijan, a prop de la frontera amb Síria.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending