La neu fa canviar de color de manera definitiva les cotes altes

Les precipitacions que de bon matí han caigut poc o molt pràcticament a tots nivells, ha anat pujant d’alçada i deixa gruixos importants als cims, on el vent també es deixa notar i la sensació de fred incrementa

Comentaris

Una imatge d'aquest matí al Pas de la Casa.
Una imatge d'aquest matí al Pas de la Casa.

Les precipitacions nivals que aquest matí han caigut pràcticament a totes les cotes, agafant més o menys, això sí, han anat pujant d’alçada i hores d’ara es concentren a les cotes més altes, gairebé als cims. De fet, i en certa manera, com pronosticaven les previsions. En tot cas, l’episodi d’aquest dijous sí que sembla que ha fet canviar de forma definitiva el color de les cotes més altes. El blanc hi predomina sense discussió.

A Pal o al Pas de la Casa, on a aquestes hores s’hi està esquiant, la temperatura volta els set o vuit graus negatius. I el vent hi fa un notable acte de presència amb la qual cosa és reforça una sensació tèrmica més gèlida encara. En tot cas, a aquestes cotes, els gruixos de neu que han caigut han permès donar les muntanyes del que seria, probablement, un dels episodis de neu més importants d’aquest hivern sense ser res de l’altre món, ni molt menys.

Fins a mig matí, Mobilitat, Protecció Civil i els serveis d’emergència han recomanat prudència a la carretera i evitar tots aquells trajectes que siguin evitables, una situació que es manté malgrat que és obvi que les dificultats a la vall central, per exemple, han anat desapareixen. L’episodi de nevada més intensa es viu, s’ha viscut, al nord del país i a les cotes més altes, on es deuen haver pogut acumular uns 15 centímetres de neu i hi continua nevant de forma intermitent.

Els equips de conservació de carreteres (COEX) i els serveis comunals vinculats als departaments d’higiene normalment han estat treballant des de bon matí per deixar la xarxa viària principal practicable. I hores d’ara és del tot així. No hi ha dificultats majors a les carreteres. No obstant, s’espera que la neu caigui als cims, poc o molt, durant bona part del dia. A les cotes més baixes, l’episodi nival tindria dues fases clares. De bon matí i per la tarda-vespre. Pel mig, com és el cas del moment actual, haurien de lluir les clarianes.

La neu de bon matí i la davallada de les temperatures, més la sensació tèrmica baixa afavorida pel vent, han portat molts pares a dubtar sobre el fet que fos escaient la permanència de l’esquí escolar. Alguns centres en concret, han decidit prescindir de l’activitat considerant que era el millor pels escolars, sobretot els més joves. De forma majoritària s’ha acabat acudint a les pistes tot i que en cap cas ha considerat que la jornada, per la situació meteorològica, fos òptima.

Comentaris (5)

Trending