Nadal ventat i amb forta caiguda de les temperatures

La feble nevada que cau des de primeres hores del matí s’ha d’intensificar a partir d’aquest migdia i ha d’arribar, poc o molt, a totes les cotes del país

Una imatge de com s'ha 'llevat' la Cortinada aquest matí de Nadal.
Una imatge de com s'ha 'llevat' la Cortinada aquest matí de Nadal. visual meteo

El vent i una notable caiguda de temperatures seran els protagonistes d’un dia de Nadal que, segurament, es convertirà el dia més fred del 2020. Així ho indiquen tant les previsions del servei meteorològic com de Visual Meteo. La feble nevada que cau des de primeres hores d’aquest matí s’ha d’intensificar a partir del migdia i, poc o molt, la neu ha de fer acte de presència a totes les cotes del país, on els valors de les temperatures amb prou feina si arriben a ser positius en algun moment del dia.

El canvi de temperatura és molt agosarat. En 48 hores l’escenari s’ha girat com un mitjó i es preveu que duri així pràcticament totes les festes. El vent bufarà amb força durant tota aquesta jornada nadalenca i també una part del dia de Sant Esteve. Segons les dades del servei meteorològic, a nivell de neu s’esperen gruixos de 20 centímetres a 2.500 metres d’altura, 10 centímetres a 2.000 metres i 7 a 1.500.

No hi ha cap punt de recollida de dades que s’hagi despertat aquest matí amb temperatures per sobre d’un grau positiu. De fet, la majoria ho han fet per sota zero, en un any que no ha estat marcat, precisament, per un fred rigorós que sí que es pot notar aquests propers dies.

Comentaris

Trending