Mor el promotor immobiliari i un dels ‘pares’ de Caldea Toni Farré

De 75 anys i impulsor de Construccions Modernes, ha finat aquesta matinada a Palma de Mallorca després d’una llarga malaltia

Toni Farré Rodríguez vivia a cavalla d'Andorra i Mallorca els darrers anys.
Toni Farré Rodríguez vivia a cavalla d'Andorra i Mallorca els darrers anys. ARXIU

El promotor i agent immobiliari Toni Farré Rodríguez ha mort aquesta matinada a Palma de Mallorca, on els darrers anys passava llargues temporades que compaginava amb la seva residència al Principat. Andorrà nascut a Sabadell, tenia 75 anys i patia des de feia temps una dolorosa i llarga malaltia. Era conseller d’Obres quan el comú d’Escaldes va inaugurar Caldea i va ser el gran impulsor del creixement de Construccions Modernes.

Farré ha estat fins als darrers anys molt actiu en la vida social i econòmica del país, essent membre, entre d’altres, de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) i de la Lions Club International Foundation. Tot i que els seus orígens eren comercials, vinculats al sector de l’electrònica (va acabar sent soci de RACEL), la seva vida majoritàriament giraria entorn de la construcció i la promoció immobiliària. També va presidir Banca Privada d’Andorra (BPA) els anys 1993 i 1994.

Tot i que els seus orígens eren comercials, vinculats al sector de l’electrònica (va acabar sent soci de RACEL), la seva vida majoritàriament giraria entorn de la construcció i la promoció immobiliària

Membre de l’equip comunal encapçalat per Jacint Casal i que acabaria deixant per a Escaldes el llegat de Caldea tot inaugurant el termolúdic, durant dècades va ser un important promotor immobiliari, amb obres que tot sovint executava la constructora (Construccions Modernes) que ell mateix va impulsar fins a esdevenir en l’època de l’expansió constructiva en una de les més importants del Principat.

Va estar al darrere de la construcció d’edificis prou significatius com el Forestal a Escaldes -que acull la seu central del Banc Sabadell d’Andorra, entre altres- o el Larisa d’Andorra la Vella. Va empènyer, però, construccions de diversa tipologia i naturalesa. Des de promocions residencials senceres a la Massana i el Tarter fins a xalets d’alt nivell com aquell en què ell mateix va viure i que acabaria venent a ‘Tita’ Cervera a Can Diumenge.

Hores d’ara encara no és clar quan es celebrarà el seu comiat. Però les fonts consultades sí que han indicat que el fèretre amb les restes de Toni Farré Rodríguez serà traslladat al Principat. La voluntat del finat és descansar a Escaldes-Engordany. Prèviament es farà una missa funeral que la família anunciarà degudament.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending