Capo, amb orígens mallorquins i lligat a la burgesia catalana, immers a final de la dècada de 1980 en una batussa familiar de molt nivell arran de la mort del seu pare, Joan Capó Pagès, i la successió del llegat d’aquest, va morir dimarts i serà inicialment acomiadat en una missa funeral aquesta tarda de dijous al Tanatori de Sant Gervasi, encara que més endavant es farà una altra celebració eucarística en memòria seva que no es descarta que es pugui arribar a fer a Andorra. L’adquisició inicial dels immobles que configuren el Centre de Negoci no li va acabar de sortir prou bé. Es tractava d’un ‘lease back’ a 25 anys que amb prou feina si en va durar tres.
Capó era nebot de Miquel Mateu i Pla, qui fou el propietari del Castell de Peralada, que encara continua en mans de la nissaga familiar, primer alcalde de Barcelona després de la guerra civil espanyola i home d’una notable transcendència en la història d’Andorra en la franja central del segle passat com s’ha dit.
Mateu fou un dels garants que al país no escassegessin els aliments durant el conflicte bèl·lic al país veí gràcies als seus contactes amb Franco i va ser, també, un dels baluards que farien possible Fhasa i el Banc Agrícol. Miguel Capo era nét de Damià Mateu Bisa, fundador de la Hispano Suïssa, i fill de l’industrial traspassat a mitjan dècada del 1980 Joan Capó Pagés. Una part del patrimoni de què disposava Miguel Capo Mateu quan va fer l’operació amb Andbank vindria del llegat de la indústria del ferro a la qual estava lligada la família. Per la banda Mateu, Capo estava històricament relacionat doncs amb el Banc Agrícol.
Comentaris (1)