Menys casaments i menys divorcis durant el 2022

En total s’han celebrat 349 unions, xifra que ha canviat la tendència d’augment dels darrers anys i, després de l’auge de separacions postpandèmia el percentatge s’ha relaxat

Anells de matrimoni.
Anells de matrimoni. Arxiu

La tendència en els casaments i els divorcis durant el 2022 ha anat, al contrari del que era habitual, a la baixa. Sobretot, tenint en compte que durant el 2021 encara hi havia moltes restriccions a causa de la Covid-19 i segons quines celebracions no es podien fer amb total normalitat. Per tant, els casaments han baixat durant el darrer any, però també els divorcis. En aquest cas, l’auge de separacions després de la postpandèmia fan que les xifres quedin desdibuixades.

Al llarg del 2022 es van celebrar un total de 349 casaments, sumant tots els tipus. És a dir, civils del mateix i de diferents sexe, i eclesiàstics. Aquest darrer, de fet, ha sigut l’únic que ha tingut un augment respecte als anys anteriors, amb una xifra que no se superava des del 2017. En total, 39 parelles van passar per l’església per celebrar la seva unió. Així mateix, els casaments civils continuen acaparant gairebé la totalitat de les unions, amb un total de 310.

En comparació, la davallada es concentra, principalment, en els casaments civils de diferent sexe, que ha baixat de 320 al 2021 fins als 299 al 2022. Aquesta xifra s’ha de contextualitzar, tenint en compte que durant el 2020 es van haver de cancel·lar moltes bodes a causa de la Covid-19. Malgrat això, fa dos anys les restriccions encara eren importants. Durant el 2022, però, amb una situació més normalitzada, la xifra és més semblant a la prèvia de l’esclat de la pandèmia.

Per parròquies, com és habitual, Andorra la Vella concentra el gruix dels casaments, ja sigui civils o eclesiàstics. En total, es van celebrar 84 unions a la capital, seguida d’Escaldes-Engordany, on van ser 59. Ben a prop s’ha quedat la Massana, on es van fer 55 celebracions i després Encamp, amb 41. Per últim, a Ordino i Canillo es van fer 19 casaments i a Sant Julià, 23. A més a més, 27 parelles van celebrar núpcies a Espanya i una, a França.

Pel que fa al nombre de divorcis, la diferència amb el 2022 és d’un 17,1% menys. Durant el 2021, de fet, el nombre de divorcis i separacions es va disparar després de la Covid-19. El darrer any, però, la xifra s’ha estabilitzat i ha baixat al que era relativament habitual abans de la pandèmia. De fet, és inferior a la xifra del 2019. En total es van realitzar 139 divorcis i 99 separacions.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending