El mar comença a Escaldes

El comú commemora el dia de l'aigua recordant que totes les deixalles que es llancin al riu, acaben a l'oceà

Escaldes - Engordany commemora el dia de l'aigua
Escaldes - Engordany commemora el dia de l'aigua Pilar Candel

El comú d’Escaldes-Engordany ha commemorat, per primera vegada, el dia de l’aigua. Amb l’eslògan ‘No hi llencis res, aquí comença el mar’ han fet arribar a la població la idea que, tot i que l’oceà sembla que hi està a molts quilòmetres, totes les deixalles que cauen al mar aquí, afecten la vida marina. També han remarcat que els plàstics és un dels majors contaminants i que, a més, hi retorna a l’ésser humà a través dels peixos que consumim.

A Escaldes-Engordany és el primer dia que es commemora el dia mundial de l’aigua. Des del comú s’han sumat a les celebracions que es porten a terme des de l’ONU i han presentat l’eslògan ‘No hi llencis res, aquí comença el mar’. Des de meitat mes de març han col·locat, a diversos punts dels carrers de la parròquia dibuixos d’animals marins que hi tenen escrit aquest missatge. Així, es tracta que les persones ho puguin veure diàriament i hi prenguin consciència.

La consellera de Medi Ambient del comú d'Escaldes, Cèlia Vendrell i la cap del departament de Medi Ambient, Isabel Rogé, amb la primera pintada
La consellera de Medi Ambient del comú d'Escaldes, Cèlia Vendrell i la cap del departament de Medi Ambient, Isabel Rogé, amb la primera pintada Pilar Candel

La consellera de Medi Ambient del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha volgut remarcar la importància de cuidar l’aigua, “tot i que sembla que hi estem molt lluny del mar, totes les deixalles que llencem des d’aquí, arriben a l’oceà. Plàstics, burilles, fins i tot l’aigua de netejar”. Vendrell ha explicat que, amb petits gestos, es pot millorar la qualitat dels rius i mars.

A més, també ha exposat que l’aigua és un cicle. Per tant, qualsevol cosa que es tiri, acabarà retornant a l’ésser humà. “Els microplàstics entren dins de la cadena tròfica. Els peixos els ingereixen i, després, nosaltres ens els mengem. Està demostrat que, al mes, ingerim l’equivalent a una targeta de crèdit”, ha destacat la consellera.

Un pop a tocar d'un embornal.

Relacionat

Escaldes s’omple de crancs, pops i calamars pel Dia Mundial de l’Aigua

La cap del departament de Medi Ambient, Isabel Rogé, també ha volgut remarcar la importància de cuidar el que es tira als carrers. “Quan llencem coses als engornals, sempre hi van a parar al riu. Per tant, podem assegurar que la platja no comença al costat del mar, sinó que ho fa a Escaldes. Així que hem de cuidar-la des d'aquí també”, ha indicat Rogé.

Cèlia Vendrell ha indicat que aquesta campanya serà permanent, ja que sempre és important cuidar de l’aigua. També ha remarcat que el material utilitzat per pintar els animals i l’eslògan al carrer és respectuós amb el medi ambient. Els ciutadans podran seguir el desenvolupament d’aquesta acció i consultar dades a través de la web i les xarxes socials del comú d’Escaldes-Engordany.

Comentaris (1)

Trending