Els Mags d’Orient fan les últimes triades i remenades als prestatges de joguines

La tecnologia -tant entre els elements que més es demanen com pel que fa a la via d’adquisició- s’imposa a la tradició, entre la qual no hi ha un joguet absolutament predominant

Les joguines són les protagonistes dels catàlegs de les festes de Nadal.
Les joguines són les protagonistes dels catàlegs de les festes de Nadal. Toni Solanelles

Malgrat que la tecnologia s’imposa clarament a la tradició, això no treu que els Reis Mags d’Orient o els seus delegats permanents a la Terra -és a dir, els ‘paganos’ de cada família- estiguin aquest dijous avantsala de la nit més màgica de l’any triant i remenant, sí, certament, una mica a la desesperada, entre els prestatges de les botigues de joguines. Encara que sigui a corre-cuita per trobar el darrer regal que no s’ha aconseguit localitzar abans o per resoldre un possible descuit.

En major o menor mesura, els centres comercials que venen joguets al país i, també, les cada cop més poques botigues especialitzades en la matèria que queden, han tingut -i tindran encara durant un parell o tres d’hores- aquest 5 de gener una petita repuntada de feina. I això sense que hi hagi una joguina clarament dominadora aquest 2023. De fet, el Nadal 2022 tampoc ha tingut un rei ‘joguinaire’ del tot clar. Cada cop hi ha més diversitat i com més va més fàcil és que Melcior, Gaspar, Baltasar o qui escaigui que hagi de fer la comanda ho faci en línia. De moment, més en països de l’entorn que no pas al Principat, Amazon és el principal rei mag.

La tecnologia no només és la via reina per adquirir els productes, els joguets, també és l’element més sol·licitat. Sovint, la carta als Reis incorpora més una tauleta o un mòbil que no pas una joguina tradicional. Les nines mai falten a la cita. Com tampoc no ho fan els clàssics però sempre triomfadors elements de la casa Playmobil. Hi ha tantes varietats dins d’aquests elements que va molt a gust del consumidor.

Per exemple, les reproduccions cada vegada més increïbles de dinosaures de tota mena. En té l’esmentada marca, però també hi ha altres fabricants que posen al mercat peces similars de tanta o més qualitat que atrauen els infants i ja no tan infants. Elements relacionats amb la nissaga de James Bond o d’Star Trek també són reclams aquest Nadal. Com productes i peces diverses relacionades amb el món de la màgia. La màgia dels mags. Dels de vareta.

L’altra màgia, la dels barbuts que fa 2023 que van anar a adorar al Nen i ara miren de fer feliços els nens, i les nenes, comença a intuir-se a marxes forçades. Al Principat, entre les 5 i les 7 de la tarda es posen en marxa les diverses comitives que serviran perquè els regals, el carbó -poca broma, amb el preu de l’energia pels núvols enguany un bon carbonet no va pas malament- i els caramels arribin a tants racons com sigui possible. Mentrestant, i a corre-cuita, toca triar i remenar per les estanteries sinó s’ha fet ja. A la botiga. La real o la virtual. Que tot plegat és màgia.

Etiquetes

Comentaris

Trending