Macron reitera la seva posició a favor de l’avortament

El president francès ho ha fet mitjançant una publicació a través de les xarxes socials amb motiu de la decisió pressa el passat divendres per la Cort Suprema dels Estats Units

El president francès, Emmanuel Macron.
El president francès, Emmanuel Macron. Altaveu

El president francès i Copríncep andorrà, Emmanuel Macron, ha reiterat, un cop més, la seva posició a favor de l’avortament com a dret fonamental. Ho ha fet mitjançant una publicació a les xarxes socials, i el motiu ha estat la decisió pressa el passat divendres per la Cort Suprema dels Estats Units. No és la primera vegada que Macron fa palès el que opina sobre aquesta temàtica. Al mes de gener, en assumir la presidència del Consell de la Unió Europea al parlament d’Estrasburg, va anunciar les seves intencions de fer que el dret a l’avortament figuri a la Carta de drets fonamentals de la UE.

“L’avortament és un dret fonamental de totes les dones”, ha expressat Macron mitjançant una piulada. Així, el Copríncep ha remarcat que es tracta d’un dret que “ha de ser protegit”. Aquestes paraules confirmen, una vegada més, quina és la posició del president francès pel que fa a una temàtica que, avui en dia, continua sense resoldre’s a Andorra. Torna a sobtar, també, la diferència d’opinió respecte al Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, que aquest mateix mes “tancava” el debat respecte a la despenalització de l’avortament.

L'arquebisbe i cap d'Estat, Joan-Enric Vives, just després d'una homilia.

Relacionat

Vives reclama al legislador que “no faci invents” i que “es mantingui” l’Andorra de fa vint anys

Aquest divendres, Macron mostrava la seva “solidaritat amb les dones les llibertats de les quals estan sent soscavades”. Així, el Copríncep francès feia referència a la decisió pressa per la Cort Suprema dels Estats Units, que ha derogat el dret a l’avortament després de ser universal a tot el país durant 49 anys. D’aquesta manera, la decisió sobre l’avortament passa a competir directament sobre els diferents estats, i nou d’ells el van prohibir aquest mateix divendres en conèixer-se la decisió del Tribunal Suprem.

 

Comentaris (1)

Trending