La jornada de vaga a França bloqueja els accessos a Andorra i tanca les benzineres

La mobilització en protesta contra la reforma de les pensions afecta diverses rotondes de la RN20 i carreteres dels Pirineus Orientals

Comentaris

Manifestants de la CGT a la rotonda de Sabart, a Tarascó.
Manifestants de la CGT a la rotonda de Sabart, a Tarascó. FTV

La vaga a França en contra de la reforma del sistema de pensions viu aquest dimarts el seu punt àlgid i les concentracions poden continuar durant tota la setmana. Totes les benzineres del pais estan tancades així com les refineries. Diversos punts de la xarxa viària pròxims a Andorra estan tallats pels manifestants, especialment al departament dels Pirineus Orientals, a la zona de Perpinyà. 

La circulació per les ciutats més pròximes a Andorra és molt complicada entre les vagues al transport públic i les manifestacions a les rotondes que afecten Tarascó, Foix, Pamiers i, sobretot, Tolosa. Els talls a la RN20 estan provocant grans cues. A la zona de Perpinyà també hi ha moltes afectacions. Es calcula que més d'un milió de francesos es manifestaran aquest dimarts.

Els talls són mòbils en una anomenada 'operació cargol',  i a banda de les carreteres tenen molta incidència a l'interior de les ciutats. Hi ha convocades al voltant de 320 manifestacions arreu de l’estat francès. Les aturades es comencen a notar al transport públic. S’han anul·lat de mitjana el 80% dels trens d’alta velocitat i pràcticament tots els trens de llarga distància. Pel que fa a les línies internacionals, no hi ha cap servei entre París i Barcelona i només un tren d’anada i tornada a Itàlia. A París, només hi ha servei normal en les dues línies automàtiques de metro. I pel que fa al transport aeri, la vaga de controladors ha obligat a suprimir entre el 20% i el 30% de vols a diferents aeroports.

vaga2
Manifestació en un accés a Perpinyà.
vaga1
Bloqueig d'un accés a Tolosa.

 

Comentaris (10)

Trending