Interior autoritza la marxa d’aquesta tarda en contra de l’exigència del passaport sanitari

És la segona convocatòria que es fa en dissabte i amb la plaça de la Rotonda com a punt de partida, i la primera en què el moviment Andorra Actua demana permís per a la mobilització

El rètol anunciador de la convocatòria.
El rètol anunciador de la convocatòria. ANDORRA ACTUA

La secretaria d’Estat d’Interior ha autoritzat la celebració, aquesta tarda, de la segona marxa en contra del passaport sanitari i a favor de la llibertat dels drets fonamentals. Serà el segon cop, després de la concentració davant l’edifici administratiu de Govern, que les persones que no estan a favor de les restriccions que s’estan establint arran de l’esclat de la pandèmia es mobilitzen en dissabte i amb la plaça de la Rotonda com a punt de partida. I la primera vegada que demanen el permís pertinent.

Persones properes al moviment Andorra Actua, convocant de la ‘Trobada per la llibertat dels drets fonamentals’, estan publicitant aquest matí de dissabte per les xarxes socials la carta signada pel secretari d’Estat d’Interior, Joan Antoni León, en la qual aquest es dóna per assabentat de la mobilització i, tàcitament, l’autoritza tot recordant que “aquest esdeveniment haurà de respectar totes les disposicions normatives vigents i, en especial, les relatives al respecte de l’ordre i la seguretat públics, a la lliure circulació de les persones així com la salut pública”.

WhatsApp Image 2021 12 04 at 10.25.05
 

L’acte ha estat convocat per Andorra Actua, del qual oficialment se’n desconeix els responsables -la policia ho està indagant per imposar, si escau, les respectives sancions per protagonitzar dues concentracions sense permís però no ha arribat a aclarir res segons les fonts consultades-, i la cita és per a les 5 de la tarda des de l’Oficina Nacional de Turisme, a la Rotonda d’Andorra la Vella. Els promotors tenen intenció d’anar caminant, tot fent sentir la seva veu i amb pancartes notòries, fins a la plaça Coprínceps d’Escaldes. Els organitzadors de la trobada demanen que els assistents portin una peça de roba blanca “i el nostre millor somriure”.

Segons la informació que haurien facilitat a Interior, la mobilització s’hauria de poder allargar fins a les 7 de la tarda. El recorregut pel principal eix comercial del país coincidirà aquest dissabte amb una jornada, teòricament, de molta presència de visitants. És la primera jornada forta d’un llarg cap de setmana, d’un pont de la Puríssima, que es preveu que porti a Andorra milers de turistes.

Comentaris (28)

Trending