La inversió estrangera en habitatge ha estat de 176 milions d’euros el 2021

El 65% de les llars viuen en règim de lloguer segons el sistema d'indicadors a Andorra

Comentaris

Filloy i Soler durant la presentació.
Filloy i Soler durant la presentació. B.N.

La seu de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha acollit la presentació del sistema d'indicadors d'habitatge a Andorra que ha anat a càrrec del ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy i del director del departament d'Estadística, Joan Soler. Destaca l'augment de la inversió estrangera en habitatge.

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy ha reconegut que hi havia dades i informació però molt disperses. D'altres s'han hagut de buscar. Hi ha indicadors sobre la demanda, el creixement de la població, l'arribada d'immigració i les necessitats d'habitage com ara els metres quadrats sene oblidar les polítiques que hi ha en funcionament. Amb totes les dades es crea un simulador. 

Cal destacar el creixement de la població que s'acosta als 80.000 habitants. La tendència de les llars és a concentrar menys persones en el domicili. El creixement de la població ha estat més alta a les parròquies de Canillo, Ordino i la Massana. El 65% dels les llars viuen en règim de lloguer. La inversió  estrangera el darrer any ha estat de 176 milions d'euros.

El saldo migratori entre les parròquies és més important entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i viceversa. Des d'Ordino, la primera preferència és anar cap a la Massana. De tota manera, Filloy ha volgut deixar clar que pisos que surten a la venda i que algú els compra per posar-los en lloguer.

El sistema d'indicadors d'habitatge a Andorra neix per respondre a la demanda de la Taula Nacional d'Habitatge per disposar d'una base de dades específica. que incorpori paràmetres per establir polítiques concretes i adaptades en matèria d'habitatge. L'eina s'integra en aquests àmbits: necessitats residencials, sòl, mercat d'habitatge, i dificultat d'accés. El president de la CEA, Gerard Cadena ha apostat per la iniciativa público-privada. El ministre de Territori i Habitatge, ha dit que no és un sistema tancat ja que s'aniran efectuant aportacions.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending