Les grans superfícies van disminuir les vendes un 1,8% al juny

El 65 % dels treballadors d'aquests centres comercials són dones, mentre que el 35,4% són homes

Secció d'alimentació d'una gran superfície comercial.
Secció d'alimentació d'una gran superfície comercial. Altaveu

L'índex general de vendes de les grans superfícies comercials ha caigut un 1,8% durant el mes de juny si es compara amb el mateix període de l'any anterior. Segons les dades que ha fet públiques aquest dilluns el departament d'Estadística de Govern, la categoria d'alimentació creix l'1,8% en comparació del 2019. Pel que fa a la categoria que inclou la resta de productes, la caiguda és del 4,7%.  L'entrada de visitants durant els mesos de juliol i agost i l'ocupació hotelera fan preveure l'augment d'aquestes xifres.
 

L'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, al juny d'enguany ha disminuït el 2,1% respecte al juny de l'any anterior. La categoria d'alimentació baixa l'1,3%, mentre que l'índex relatiu a la categoria 'Resta de productes' disminueix el 3,4% respecte al mateix període de l'any anterior.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al juny del 2020 disminueix el 3,1% respecte al mateix mes de l’any anterior, en què quasi el 65% són dones i més del 82% disposa de contractes de jornada completa.

Pel que fa a les dades d’ocupació s’ha de tenir en compte que les persones acollides a un ERTO durant el mes de juny continuen formant part de l’empresa. Entre els establiments enquestats un 0,3% del total dels ocupats estan acollits a un ERTO durant aquest mes.

Etiquetes

Comentaris

Trending