Les grans superfícies augmenten les vendes un 6,2% i el personal amb jornada completa arriba al 96%

La pujada més significativa durant el passat mes de juny és la dels productes alimentaris amb un 8,7% mentre que la resta creix en un 3,8%

Productes d'alimentació d'un centre comercial.
Productes d'alimentació d'un centre comercial.

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació positiva del 6,2%, a preus corrents, el mes de juny respecte el mateix període de l’any anterior. Pel que fa al desglossament de l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta el 8,7% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) augmenta el +3,8% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sota de la xifra d’Espanya (+11,8%) i de la de França (10,2%).

Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), augmenta el +0,5 % al juny del 2022 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, les vendes de productes alimentaris disminueix el -0,2% i les vendes de la resta de productes creixen el +0,1%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al juny del 2022 creix el +2,8% respecte al mateix mes de l’any anterior, més del 65% són dones i més del 94% disposa de contractes a jornada completa. Cal tenir en compte que el mes de juny del 2020 el personal amb contracte de jornada completa era del 82%. Les dades han estat facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística de Govern.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending