El Govern tornarà a pagar hores extraordinàries als funcionaris

En el marc de les mesures excepcionals per combatre els efectes econòmics de la pandèmia, l’abril passat es va acordar no abonar la feina extra que fessin els treballadors de l’administració general

Edifici de Govern a Prat de la Creu.
Edifici de Govern a Prat de la Creu. Altaveu

El Govern tornarà a pagar les hores extraordinàries que facin els funcionaris i treballadors de l’administració general. De fet, les abonarà ja de forma retroactiva des de l’1 de gener. En el marc de les mesures excepcionals per apaivagar els efectes de la crisi econòmica derivada de la pandèmia, i acordat amb els sindicats, l’executiu va acordar l’abril no remunerar la feina que els treballadors públics fessin més enllà del seu horari laboral. Aquesta mesura es deixa ara sense efecte.

De fet, al seu dia ja es va anunciat que seria una situació excepcional i transitòria. En el marc de les diverses converses que s’han tingut aquestes darreres setmanes en relació amb la racionalització de l’administració i els plans de contingència interna, es va tractar la qüestió i els representants dels funcionaris van recordar el compromís que la supressió del pagament de les hores extra fos una cosa ‘passatgera’.

El BOPA publica aquest dimecres el decret pel qual el Govern deixa sense efecte les mesures excepcionals establertes per la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus, aplicables en l’àmbit laboral al personal del cos general i del cos especial de la carrera diplomàtica. El contingut de decret, publicat aquest dimecres al BOPA, és d’aplicació des de l’1 de gener del 2021.

Aquest decret deroga el publicat el 3 d'abril de l'any passat pel qual s’adoptaven mesures excepcionals per la situació d’emergència sanitària. La voluntat del Govern en relació a la mesura presa per no retribuir les hores extraordinàries realitzades pel personal de l’administració general era una cosa excepcional i transitòria. El nou decret ha entrat en vigor aquest mateix dimecres.

Comentaris (12)

Trending