Govern preveu obrir els més de deu punts viàris afectats per la tempesta a final de setmana

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy assegura que es va viure "una situació molt complicada"

Comentaris

Els ministres Filloy i Rossell durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
Els ministres Filloy i Rossell durant la roda de premsa d'aquest dilluns. SFGA/J.A.VILADOT

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy ha manifestat que els  més de 10 punts de la xarxa viària afectats per la tempesta de diumenge poden estar oberts el cap de setmana. La situació més complicada és a la carretera de la Plana, a la zona d'Engolasters. "ESstem fent una valoració tècnica perquè hi ha vegetació del costat de la carretera que també ha quedat afectada", ha dit el ministre. "No hi ha una afectació real per a cap veí perquè no hi ha habitatges".

Filloy ha reconegut que "hem patit una situació molt complicada. Va ser un dia de molta calor i això compaginat amb una arribada d'aire fred va provocar la tempesta". Hi ha hagut ràfegues de vent superiors als 100 km/hora a la vall central i puntes de 190 km/h a la zona del port d'Envalira. "Són casos puntuals, excepcionals que provoquen aquestes situacions que propicia també l'orografia del nostre país que és un espai de muntanya".

El ministre ha afegit que el COEX ha treballat tota la nit per mantenir la xarxa viària oberta i s'han fet diverses actuacions a la zona de Bixessarri, Fontaneda i a diferents carrers d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria. "Hi hagut moltes afectacions en el mobiliari urbà i a la zona de la Comella i de la Plana ha caigut força vegetació a la calçada".  A banda de les carreteres també hi ha afectacions als vorals de les carreteres. "Hem fet un inventari dels llocs amb més risc i aquesta setmana els netejarem".

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell ha confirmat que els bombers han fet 38 serveis, 34 d'ells a la parròquia d'Andorra la Vella, quatre a Escaldes-Engordany i dos a Sant Julià de Lòria. "Han caigut arbres i altres elements del mobiliari urbà". El cos de policia, per la seva part, ha dut a terme una vintena d'actuacions.

 

Comentaris (1)

Trending