S’amplia a 285 la xifra de refugiats ucraïnesos

El Govern ha aprovat un nou decret del procediment per a l’acollida i el sojorn de les persones desplaçades a causa del conflicte bèlic

Comentaris

Desplaçats del conflicte d'Ucraïna pugen a l'autobús amb destí a Andorra.
Desplaçats del conflicte d'Ucraïna pugen a l'autobús amb destí a Andorra.

El Govern ha aprovat un nou decret del procediment per a l’acollida i el sojorn de les persones desplaçades a causa de la situació humanitària a Ucraïna.  S'augmenta a 285 el nombre de persones que es poden beneficiar de l’autorització. Una xifra que al març es va fixar en 250.

El Govern ha ampliat a 285 la xifra de refugiats ucraïnesos que poden disposar d’un permís de sojorn i treball. En un primer moment s’havia limitat a 250 però l’executiu sempre ha mostrat la seva disposició a augmentar el número de ciutadans ucraïnesos. Segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover n’hi ha 245 que ja tenen tots els tràmits en regla i cinc que estan pendents de rebre la vacuna contra la Covid. El Govern també ha adoptat mesures per facilitar l’accés d’aquestes persones als serveis mèdics

Una vegada s’ha gestionat l’acollida de tots els inscrits al Registre de les persones beneficiàries, s’ha pogut constatar que diverses persones i famílies es troben en una situació que els dificulta respondre al copagament de les prestacions sanitàries o pateixen una patologia el tractament de la qual els representa una despesa molt elevada.

Fins al moment l'executiu es feia càrrec del 100% de les despeses associades als actes sanitaris, i ara s'ha decidit que el finançament total dependrà de la situació econòmica de les famílies. Així doncs, els nuclis hauran de fer la demanda per acollir-se a la gratuïtat dels costos sanitaris al ministeri d'Afers Socials i, en el cas que la família es trobi en una situació de dificultat, se'ls atorgarà el règim de cobertura al 100%. En cas que no puguin aportar la documentació econòmica i administrativa exigida, el ministeri competent en matèria d’afers socials valorarà la situació personal i/o familiar.

Des del ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat en coordinació amb el de Presidència, Economia i Empresa, el de Salut, el d'Educació i Ensenyament Superior i el de Cultura i Esports, s’atendran les necessitats específiques relatives a l’allotjament, la manutenció i altres despeses bàsiques així com l’accés a l’educació, l’accés a l’acolliment lingüístic, a les prestacions socials i sociosanitàries i a l’ocupació.

Jover ha opinat, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que aquesta quota de 285 ja serà força més estable. "Quan vam decidir la de 250 estàvem en un període important d'arribada de refugiats i ara la tendència és cap a l'estabilització".

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending