La gossera continua al límit en el moment més dur de l’any

Les baixes temperatures i l’alta humitat a causa de la localització de les instal·lacions fa que la salut dels animals més gran es debiliti i es busquen cases d’acollida

Un dels gossos que es troba a la gossera
Un dels gossos que es troba a la gossera Pilar Candel

La situació socioeconòmica i les diferents dificultats a les quals s’ha enfrontat la ciutadania durant el 2022 han tingut uns afectats col·laterals: els animals de companyia. I, com a segona conseqüència, les instal·lacions de la gossera fa mesos que es troben saturades, al límit i amb petites variacions. Ara, però, la situació es torna una mica més complicada, sobretot pels més veterans. Les baixes temperatures i l’alta humitat a causa de les instal·lacions fan que la seva salut es debiliti, i per això es busquen més cases d’acollida que els puguin tenir durant els mesos més freds.

La capacitat de la gossera és de 42 animals, i actualment hi ha 38 gossos que es troben a les instal·lacions. A això cal sumar set que es troben en cases d’acollida i vuit en procés de preadopció. És a dir, que ja estan amb les famílies que, si tot va bé, se’ls haurien de quedar. Per tant, tot i que menys complicada que en altres moments de l’any, la situació continua sent difícil per a la gestió de la gossera. El responsable, Jesús Cardesín, indica que la tendència ha estat la mateixa, sense pràcticament variacions.

“La línia d’entrades i sortides és plana”, explica Cardesín, “si surten dos gossos, n’entren dos de nous”. I així successivament, en un degoteig constant i que no para, perquè l’arribada d’animals és sempre contínua, però, per sort, també s’han fet adopcions. Des del mes d’octubre han arribat tres camades noves, indesitjades, que sempre són les més fàcils per trobar adopció. Malgrat això, Cardesín assegura que s’ha fet un procés exhaustiu, “una bona selecció”, per tal d’evitar que hagin de tornar a la gossera en un futur.

D’altra banda, una nova font d’entrada de gossos són aquells que es troben en males condicions a les propietats privades al camp. Gràcies a les inspeccions contínues de Govern s’hi han detectat animals que tenien un mal estat, amb la pell malament, però habitualment ben alimentats. En aquest cas han estat sis les entrades d’aquest tipus. Cardelús també ha volgut destacar la captura d’un gos que errava per la muntanya des del mes de juny i que encara està en procés d’adaptar-se a estar en captivitat.

Cardesín, però, assenyala que aquesta situació, malgrat ser similar a la d’altres mesos, és ara més preocupant. La localització de la gossera fa que les temperatures siguin molt baixes durant aquesta època. Això, però, és relativament controlable amb els calefactors de les gàbies. El que més afecta, principalment als gossos grans, és l’elevada humitat a causa de la proximitat amb el riu, i que no té remei. Per aquest motiu, es demana cases d’acollida per als animals més grans, on puguin estar a bon recau i així no empitjorar la seva salut, ja delicada.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending