La gestió de la crisi al Cedre obre la caixa dels trons a la comissió d'Afers Socials

La consellera Carine Montaner argumenta que no s'han complert els protocols i el ministre Víctor Filloy assegura que té "la consciència molt tranquil·la"

Comentaris

Façana del centre sociosanitari El Cedre.
Façana del centre sociosanitari El Cedre. Altaveu

La gestió de la crisi de la Covid-19 ha obert la caixa dels trons a la comissió legislativa d'Afers Socials i Habitatge. La consellera de Terceravia, Carine Montaner s'ha referit la mortalitat del centre sociosanitari argumentant que no es van dur a terme els protocols sanitaris. El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy ho ha negat i ha assegurat que té la consciència molt tranquil·la. 

Segons Montaner els sanitaris no duien les mascaretes de protecció per no espantar als padrins seguint les indicacions dels responsables el centre, aspecte que Filloy ha negat. La consellera ha dit que es presentaran querelles per l'actuació del Govern en el Cedre a la qual cosa el ministre ha replicat que "el resultat de les inspeccions corrobora que des del primer dia es van seguir tots els protocols. S'ha fet un recull diari de la situació de cada pacient i s'ha actuat amb la diligència necessària".

La consellera liberal, Sílvia Ferrer ha plantejat la possibilitat de crear una llei marc per als centres socisanitaris després del que ha succeït amb la pandèmia. Filloy ha reconegut que la pandèmia "ha afectat molt el col·lectiu de la gent gran. Ens toca reflexionar si tenim un bon moodel o hem de reconduir el dibuix dels recusos sociosanitàris per veure quin ha de ser el seu funcionament. Hi ha d'haver noves normes de seguretat  i apostar més pel model del pisos tutelats per a la gent gran. L'objectiu és evitar que situacions com aquesta es tornin a reproduir en aquests centres". El ministre ha indicat que "crec molt en aquesta opció per a persones amb menys dependència, perquè puguin mantenir el contacte amb la comunitat però amb una atenció social i sanitària adequada", ha dit".

Preguntat per la consellera Sandra Codina sobre la possibilitat de fer un homenatge als voluntaris, el ministre  ha anunciat que des del Govern s'està treballant en un reconeixement públic amb motiu del Dia internacional del voluntariat. També s'està plantejant que els estudiants voluntaris vinculats al món sanitari tinguin en un futur preferència per optar a una plaça de feina al país o se'ls convalidin crèdits universitaris. Codina també ha demanat per l'obertura de les ludoscoles i el ministre ha explicat que s'estan acabant d'enllestir els protocols pels centres públics com pels privats que ofereixen un servei extraescolar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending