França rebaixa el preu dels carburants però augmenta el del tabac a partir d’aquest dimecres

A les 3.400 benzineres del grup TotalEnergies el litre no podrà passar dels 1'99 euros mentre que el paquet de cigarrets puja una mitjana de 50 cèntims en uns canvis que incidiran de manera diferent en el comerç andorrà

Comentaris

Estació de servei a França.
Estació de servei a França. ALTAVEU

Aquest dimecres, 1 de març, entren en vigor noves tarifes a França dels carburants i dels cigarrets. Així, a les 3.400 benzineres del grup TotalEnergies el preu per litre no podrà superar els 1,99 euros. El del paquet de cigarrets puja entre 50 cèntims i 1 euros en funció de les marques.

Els nous preus tindran la seva incidència a Andorra ja que s'escurça la diferència en els carburants però augmenta la del paquet de cigarrets. A França el litre de combustible que havia superat els dos euros han anat baixant.

Així, per exemple, a la benzinera Total de Foix, aquest dimarts la sense plom de 98 està a 1'849 euros i el gasoli a 1'959. Al departament occità de Tarn amb capital l'Albi, el litre encara està per sobre els dos euros. A Graulhet, en una estació Intermarché, el litre de sense plom 98 costa 2'09 euros. A més a més, encara hi ha un mes de termini per acollir-se a la bonificació del carburant a la qual es poden acollir tots aquells contribuents amb uns ingressos fiscals l'any 2021 d'un màxim de 14.700 euros. 

Pel que fa al tabac hi ha un nou augment. Així, el paquet de 20 cigarrets de Marlboro passa de 10'50 à 11'50 euros. Des de l'arribada d'Emmanuel Macron a la presidència de França, el preu del paquet de Marlboro ha passat de 7'05 euros el 2017 à 11'50 euros el 2023.  L'any vinent hi haurà una altra pujada, en aquest cas d'uns 35 cèntims. L'entrada aquest dimecres de les noves tarifes arriba amb els treballadors del principal distribuidor de tabac -Logista- situat a Colomiers, a prop de Toulouse, en vaga.

El preu del paquet de Gauloises Blondes Bleu, Camel i el de Winston Classic passa de 10 euros a 10'6 i el de Winfield Rouge va de 9'9 euros a 10'5. A partir d'ara el paquet de tabac més barat a França serà l'Elixyr American Blend, a 9'45 euros. Tots els preus són en paquets de 20 cigarrets.

Etiquetes

Comentaris

Trending