Un fong és el responsable de la mort de les plantes de tabac

L'Associació de Pagesos i Ramaders ja disposa dels resultats de les anàlisis d'un laboratori

Comentaris

Camp de tabac, aquest dimarts, a Andorra la Vella
Camp de tabac, aquest dimarts, a Andorra la Vella Altaveu

Un fong és el culpable de la mort de plantes de tabac que està afectant la producció d'aquest any. Així ho ha comunicat l'Associació de Pagesos i Ramaders (APRA) als seus associats. L'entitat va enviar mostres de plantes i de terra a un laboratori de Lleida per intentar veure si era possible detectar què està passant. Ara s'està pendent dels resultats de la caracterització del fong.

Ha arribat la resposta de les anàlisis que confirma els temors inicials. De fer la collita ja havia disminuït en un 50% per la crisi del coronavirus després d'un acord entre els colliters i els fabricants. Les plantes creixen malament o són massa petites en agunes plantacions i en diverses parròquies. En un primer moment es va creure que havia sortit alguna partida dolenta entre els que subministren dos vivers de Catalunya. Es va enviar una nova remesa però el problema ha continuat.

Donada la naturalesa de l'afecció i per evitar la seva difusió, l'APRA ha enviat una carta als associats una sèrie de mesures a prendre de forma habitual davant un atac per fongs. Així, cal destruir les restes de la collita després de la recol·lecció, per evitar problemes en la pròxima campanya. És molt importanr arrencar les mates en compte de tallar-les i recollir totes les fulles que puguin haver caigut al terra. També convé evitar la compatació del terreny per garantir un bon drenatge, així com no efectuar un abonat excessiu.

Un camp de tabac, no necessàriament 'malalt', aquest vespre de dijous.

Relacionat

Neguit entre els colliters de tabac: les plantes s’estan morint

La preocupació entre els pagesos és evident perquè, a banda del problema amb el fong i el de la reducció de la collita, les darreres pedregades han fet malbé part de la collita en algunes parròquies, especialment al sud del país. 

 

-

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending