El fisc francès investiga la residència a Andorra d'un presentador de ràdio i exjugador de rugbi

Vincent Moscato diu que hi viu des de l'any 2014 però les autoritats franceses ho posen en dubte

Comentaris

Vincent Moscato.
Vincent Moscato. RMC

El fisc francès ha obert una investigació per determinar si l'exjugador internacional de rugbi i popular presentador de ràdio, Vicent Moscato resideix a Andorra des de l'any 2014 com ell afirma. Moscato presenta totes les tardes de dilluns a divendres el programa 'Super Moscato Show ' des de París i els caps de setmana el 'Moscato complètement jojo' des de diferents poblacions franceses.

Moscato, segons ha informat al fisc, té l'adreça en un complex d'apartaments turístics a Xixerella i les seves dues societats (Moskato Productions i Le Talonneur) estaven domiciliades a Andorra, amb la qual cosa es beneficia d'una fiscalitat més baixa que la francesa. En la seva defensa, recorda que la seva filla ha estat escolaritzada al Principat i que disposa d'un equip tècnic per fer programes des del seu domicili.

L'interès del fisc s'inicia l'any passat quan segons consta al BOPA, es demana al representant de la societat Moskato Productions SL que es posi en contacte amb la Secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals del ministeri de Finances, a l’efecte de rebre una notificació en matèria d’intercanvi d’informació fiscal, en el termini de deu dies hàbils a partir de la data de publicació de l'edicte. El BOPA també recull que un cotxe d'aquesta societat  va ser detectat pels radars 26 vegades per excés de velocitat amb unes sancions d'un total de 1.153 euros per part de la policia i d'altres d'agents comunals de la parròquia d'Encamp.

Les seves dues societats al país han estat donades de baixa

El passat 14 d'octubre, la secció civil de la Batllia citava al legal representant de la societat Moskato Productions, SL per un deute amb un bufet d'advocats. Més recentment, a finals del mes passat, la societat Moskato Productions cessava les seves activitats i anunciava la cancel·lació del negoci que estava situat al tercer pis del número 36 de l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella. En la mateixa data es va cancel·lar  cancel·lació del negoci denominat Le talonneur dedicat als productes cosmètics masculins. L'adreça era la mateixa per a les dues societats. 

Vincent Moscato es va iniciar en el rugbi a Gaillac i va ser campió de França amb Bordeaux-Bègles (1991) i amb Stade Français (1998). És un personatge molt popular a França per la seva trajectòria esportiva però també per la d'humorista i xouman. L'any 2015 va participar de padrí en una jornada de portes obertes del club de rugbi Encamp Pas de la Casa.

L'any 2015 hi va haver un cas semblant de residència amb Arantxa Sánchez Vicario

El cas de Moscato és similar a la de la tenista Arantxa Sánchez Vicario. L'Agència Tributària espanyola va requerir Andorra perquè li trametés informació fiscal de l'exjugadora el juliol del 2015. Les autoritats financeres espanyoles demanaven al Principat, en virtut de la llei d'intercanvi d'informació fiscal amb sol·licitud prèvia del 2009, informació sobre l'esportista que tenia residència al Principat. En concret, hi havia tres peticions sobre l'IRPF entre el 2008 i el 2011, i l'impost sobre el patrimoni del període impositiu 2011.

Etiquetes

Comentaris

Trending