Fase negra per la neu a Envalira, accés gratuït al túnel i tancament d’Ordino Arcalís

Les nevades han tornat a fer acte de presència aquest dissabte acompanyades per un fort vent amb temperatures de menys 15 graus

Comentaris

La carretera al seu pas per Sornàs aquest dissabte al matí.
La carretera al seu pas per Sornàs aquest dissabte al matí. ALTAVEU

El departament de Mobilitat ha informat que a causa de la nevada hi ha fase negra -carretera intransitable- al Port d'Envalira i fase groga - ús obligatori de pneumàtics especials o equipaments a la  CG2 - a Canillo, CG3- la Cortinada, CG4- a Pal i RN22 per l'accés a França. Hi ha restricció per l'accés de vehicles de més de 19 tones a França. La circulació és molt complicada en el tram entre el Pas de la Casa i Foix per la neu i el gel. L'estació d'Aordino Arcalís està tancada.

A la neu s'hi ha afegit un fort vent i unes temperatures molts baixes com ara els menys 14 de Grandvalira aquest dissabte al matí. Els termòmetres baixaran més ja que la previsió indica valors de fins a -18ºC o -20ºC en les cotes més altes o a la població encampadana del Pas de la Casa. Mentre estigui tancat el Port d'Envalira, el túnel serà gratuït.  Hi ha hagut àfegues de vent a 124 quilòmetres per hora amb una temperatura de quinze graus sota zero a Envalira, i una sensació tèrmica de 30 graus negatius.

La temperatura mínima prevista a Andorra la Vella és de menys cinc graus. La nevada tindrà un parentèsi diumenge al matí però reapareixerà a la tarda i les temperatures continuaran sent molt baixes. l vent de nord continuarà bufant amb intensitat i augmentant la sensació tèrmica de fred. Protecció Civil demana prudència en activitats a l'exterior i consultar l'estat de les carreteres en tot moment. A més, el perill d'allaus és marcat, en nivell 3, i es recomana extremar les precaucions en zones de muntanya, utilitzant els circuits marcats de pistes i portar sempre el material de rescat obligatori.

La CG3 a la Cortinada aquest dissabte a la tarda.

Relacionat

França tanca la carretera d’accés a Andorra per la neu

Comentaris (3)

Trending