La FAAD reclama un professional social de referència per a les persones amb discapacitat

En un manifest demanen que s'estableixen protocols per un fàcil accés al tràmits necessaris, disminuint la burocràcia,

Comentaris

Cartell de la FAAD en una sala abans d'un acte.
Cartell de la FAAD en una sala abans d'un acte. ARXIU

La Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitats (FAAD) ha elaborat un manifest amb motiu del Dia Europeu i Internacional de les Persones amb Discapacitat. El text recull un seguit de reivindicacions com ara poder comptar amb un professional social de referència i amb una història social compartida.

En el manifest, demanen que s'estableixin protocols per a les persones amb discapacitat, vulnerables i/o en risc d’exclusió i els seus familiars i que es garanteixin els seus drets, fins i tot a tenir una vida independent amb els suports necessaris. També reivindiquen un fàcil accès als tràmits, disminuint la burocràcia.

Recorden que les diferents lleis aprovades, recentment, incidien en l’adaptació que encara està pendent de les normes jurídiques andorranes a la Convenció sobre els drets de les persones (CDPD) com la Llei d’accessibilitat, Institucions tutelars, o Llei de Garantia dels drets de les persones amb discapacitat.

Entre les seves demandes hi ha la del professional social de referència per a les persones amb discapacitat, vulnerables i/o en risc d’exclusió i els seus familiars. "Igual que tots tenim un metge referent és necessari que cadascuna tinguem un professional social referent Per a que aquest/a professional social ens conegui i que no haguem d’explicar cada vegada que ho necessitem la nostra història a un altre/a professional social diferent".

Altres peticions fan esment a l'àmbit de la justícia, amb la necessitat d' un marc jurídic i polític internacional més sòlid que reconegui els majors riscos de violència als quals s' enfronten les dones i les nenes amb discapacitat.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending