L’èxit de les marxes populars a les parròquies: se supera el nombre de participants

Fins a 2.700 persones han caminat aquest dissabte al matí amb l’objectiu de promoure l’activitat física i un estil de vida saludable

L'arribada dels participants de la marxa a Andorra la Vella.
L'arribada dels participants de la marxa a Andorra la Vella.

La segona edició de les marxes populars a totes les parròquies té un balanç positiu. El nombre de participants d’aquest any ha superat el de l’anterior, i hi ha hagut 2.700 persones que han format part de les diferents caminades. L’objectiu principal per part del ministeri, que n’és l’organitzador conjuntament amb els comuns, és el de promoure l’activitat física i un estil de vida saludable a totes les edats.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha explicat que “la segona campanya supera amb escreix els èxits de la primera”. L’any passat hi van participar 2.200 persones i, en aquesta ocasió, se n’han sumat 500 més al total de totes les parròquies. “És una iniciativa que rep el suport popular i pensem que ha vingut per quedar-se”, ha assegurat Riva, que ha participat en la que s’ha celebrat a Andorra la Vella. A altres punts del país han acudit diferents representants del Govern, com el cap, Xavier Espot, que ha estat a Escaldes-Engordany, o la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, a la Massana.

En aquest sentit, el fet que tots els comuns s’hi hagin implicat en aquesta campanya es valora de forma molt positiva per part del ministeri. “Expressa el compromís fent el recorregut que més convé a l’hora de dinamitzar i de visibilitzar els espais de la parròquia, a més són ells qui promouen aquesta competència sana a través de la publicitat”, ha explicat Riva. La ministra ha remarcat, a més, que “conviu perfectament entre la promoció des del ministeri dels hàbits de vida saludables i, a més, la promoció del territori”.

L’objectiu principal, com bé assenyala l’eslògan, és moure’s per la salut. Riva ha assegurat que “l’eina preventiva és la millor medicina”. Per tal de donar potència al missatge que es vol transmetre, es fa referència a l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que assegura que cal canviar els hàbits per poder tenir una millor esperança de vida. Per tant, aquests costums s’han d’inculcar des de petits. I són molts els nens i nenes que s’han pogut veure, almenys a Andorra la Vella, acompanyats de pares, familiars i amics.

El fet de poder reunir a persones de totes les edats en una mateixa activitat també forma part d’allò que es pretén aconseguir amb la marxa. “Aquest és el tercer pal, que sigui una activitat familiar, inclusiva, no només per la gent gran, sinó que els recorreguts estan elaborats de manera que no hi hagi barreres i puguin ser fets per tots els ciutadans, independentment si hi ha alguna dificultat de mobilitat”, ha assenyalat Riva. A totes les parròquies, de fet, s’han recorregut tres quilòmetres a un ritme fàcil i adaptat a tothom.


 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending