L’estiu arriba amb avís de tempestes i pols en suspensió

Les temperatures en els pròxims dies baixaran i tendiran a normalitzar-se per l'època de l'any

Avís de tempestes al país que aniran acompanyades per fortes ràfegues de vent.
Avís de tempestes al país que aniran acompanyades per fortes ràfegues de vent.

Una pertorbació afectarà a partir d'aquesta tarda al Principat amb tempestes i fortes ràfegues de vent, que ha obligat a activar l'avís groc per aquesta incidència meteorològica, així com pols en suspensió. Un canvi de temps que permetrà que els termòmetres baixin i se situïn a nivells habituals per l'època de l'any.

A les 11.14 hores s’ha entrat a l’estiu astronòmic i ho fa amb avís de tempestes i pols en suspensió. Com han indicat el servei meteorològic, “l’aire més fred en altitud i el flux de sud-oest aportat per la pertorbació, farà augmentar la presència de núvols” que derivaran, a la tarda i vespre, en tempestes que aniran acompanyades de ràfegues de fort vent. A més, aquest flux de sud-oest aportat per la pertorbació del nord-oest de la Península porta associat una massa de pols en suspensió que deixarà el cel velat.

Davant d’aquesta previsió, s’ha activat l’avís groc per fort vent. En altitud s’esperen que pugui arribar als 100 km/h. En aquest sentit, des de protecció civil s’ha demanat precaució en les activitats a l'exterior i assegurar els objectes que puguin caure de balcons. 

Amb aquesta pertorbació, com destaquen des del servei meteorològic, les temperatures tendiran a normalitzar-se per l’època de l’any. En aquest sentit, en els pròxims dies no s’espera que sobrepassin els 25 graus.

 

 

Comentaris

Trending